Categories: Εκπαίδευση

Ναύπακτος: 13χρονοι μαθητές διακινούσαν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους, που κατασκεύαζαν με λογισμικό

Συνελήφθηκαν δύο 13χρονοι μαθητές γυμνασίου της Ναυπάκτου, οι οποίοι μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούσαν τα ρούχα από κορίτσια του σχολείου και στη συνέχεια διακινούσαν στο διαδίκτυο αυτές τις φωτογραφίες.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και κατήγγειλε ότι 13χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο επιδεικνύει σε άλλους μαθητές γυμνές φωτογραφίες μαθητριών.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, γονέας εμφανίστηκε και κατήγγειλε πως ο συγκεκριμένος μαθητής με έναν ακόμη είχαν δημιουργήσει μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες μαθητριών χρησιμοποιώντας τα πρόσωπά τους, μια εκ των οποίων ήταν και η κόρη του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα όντως ο 13χρονος μαζί με ακόμα έναν συμμαθητή του, μέσω εφαρμογής, έφτιαχναν τέτοιες φωτογραφίες, και ο ένας από τους δύο, αν και τόσο μικρός, ήταν και μέλος σε ομάδα στο telegram εκεί όπου διακινούνταν πορνογραφικό υλικό κοριτσιών και γυναικών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου, εκδικητική πορνογραφία και λοιποί ειδικοί ποινικοί νόμοι κασι η  ΕΛ.ΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη τόσο των δύο ανηλίκων, όσο και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

10 ώρες ago

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

13 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

13 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

15 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

1 ημέρα ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

2 ημέρες ago