Ναύπακτος: 13χρονοι μαθητές διακινούσαν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους, που κατασκεύαζαν με λογισμικό

0

Συνελήφθηκαν δύο 13χρονοι μαθητές γυμνασίου της Ναυπάκτου, οι οποίοι μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούσαν τα ρούχα από κορίτσια του σχολείου και στη συνέχεια διακινούσαν στο διαδίκτυο αυτές τις φωτογραφίες.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Διευθυντής του Γυμνασίου προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και κατήγγειλε ότι 13χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο επιδεικνύει σε άλλους μαθητές γυμνές φωτογραφίες μαθητριών.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, γονέας εμφανίστηκε και κατήγγειλε πως ο συγκεκριμένος μαθητής με έναν ακόμη είχαν δημιουργήσει μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες μαθητριών χρησιμοποιώντας τα πρόσωπά τους, μια εκ των οποίων ήταν και η κόρη του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα όντως ο 13χρονος μαζί με ακόμα έναν συμμαθητή του, μέσω εφαρμογής, έφτιαχναν τέτοιες φωτογραφίες, και ο ένας από τους δύο, αν και τόσο μικρός, ήταν και μέλος σε ομάδα στο telegram εκεί όπου διακινούνταν πορνογραφικό υλικό κοριτσιών και γυναικών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου, εκδικητική πορνογραφία και λοιποί ειδικοί ποινικοί νόμοι κασι η  ΕΛ.ΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη τόσο των δύο ανηλίκων, όσο και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκων.

Share.

Comments are closed.