Categories: Εκπαίδευση

ΔΟΕ: Απαράδεκτη η αναβολή της πραγματοποίησης της τρίτης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Με ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), στιγματίζει την «αναβολή της πραγματοποίησης των προγραμματισμένων για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου τρίτης φάσης προσλήψεων 4.700 εκπαιδευτικών…για τις επόμενες ημέρες» και απαιτεί «την πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις της Δ.Ο.Ε., για δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών των μαθητών μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Η αναβολή της πραγματοποίησης των προγραμματισμένων για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου τρίτης φάσης προσλήψεων 4.700 εκπαιδευτικών…για τις επόμενες ημέρες, δίχως να  προσδιορίζεται ακριβώς πότε, έρχεται, με πλήθος αρνητικών συνεπειών τόσο για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας όσο και για την προϋπηρεσία και το μισθό των υπό πρόσληψη εκπαιδευτικών, να δικαιώσει τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στον αγώνα που εδώ και πολλά χρόνια διεξάγει για την κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με μόνιμο προσωπικό (θυμίζουμε ότι η Δ.Ο.Ε. προσέφυγε το 2019 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας την δραστική παρέμβασή της ώστε να πιεστεί η Ελλάδα να προχωρήσει στον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών) καθώς και την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε μία φάση.
Η φετινή ανερμάτιστη τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ως προς την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δίχως κανένα σεβασμό στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών, με ανεπαρκέστατο σχεδιασμό καθώς και τραγελαφικές και σε απόλυτη διάσταση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα στάσεις και δηλώσεις (ποιος μπορεί π.χ. να λησμονήσει τις… «επιστημονικές» απόψεις της Υφυπουργού Παιδείας κας Μιχαηλίδου για την αναγκαιότητα ή μη του θεσμού της παράλληλης στήριξης) έχει οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο να ανακοινώνεται στο τέλος Νοεμβρίου η αναβολή της πρόσληψης εκπαιδευτικών, απαραίτητων για τη λειτουργία των σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ανεξάρτητα από το πότε θα προσληφθούν τελικά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. έχει επιλέξει να καταδικάσει τα δημόσια σχολεία σε υπολειτουργία την ίδια στιγμή που προχωράει σε αλλεπάλληλες κενές περιεχομένου εξαγγελίες προς παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε, όχι  μόνο δίχως στήριξη αλλά με πολεμική εναντίον μας πολιτική από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για την ύπαρξη του δημόσιου σχολείου.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν αυτόν τον αγώνα με τη συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και τις δράσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων στο πλαίσιο των αποφάσεων και των αγώνων της Δ.Ο.Ε.
Απαιτούμε, την άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση και τον τερματισμό της ομηρίας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε την πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις της Δ.Ο.Ε., για δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών των μαθητών μας.»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

«Ημέρας Καριέρας»: Μια καινοτόμα εκδήλωση για τη σύνδεση νέων και ανέργων με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Το Χαλάνδρι βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και…

1 ώρα ago

Δήμος Αθηναίων: Δηλώστε συμμετοχή στον 2ο Μαραθώνιο Ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ

Τον ποιητή, που κρύβουν μέσα τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν οι Αθηναίοι και…

14 ώρες ago

Παρέμβαση του Φίλιππου Σαχινίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου «EUROSHOCK» του Τσαρλς Νταλάρα, στο ΕΒΕΑ  

Έγινε χθες Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ, από τις Εκδόσεις Κέρκυρα-economia…

21 ώρες ago

Παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου “Euroshock” του Charles H. Dallara

Οι Εκδόσεις Κέρκυρα-economia Publishing οργάνωσαν την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, στην αίθουσα “Ερμής” του ΕΒΕΑ,…

22 ώρες ago

«Οδύσσεια»: Στη Βοϊδοκοιλιά για τις σκηνές με τον Κύκλωπα – Παρών ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός [Βίντεο]

Οργασμός γυρισμάτων από Τρίτη 11/3 για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή “Οδύσσεια” σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν.…

22 ώρες ago

Η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοινώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος…

1 ημέρα ago