Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εμείς δεν λαϊκίσαμε προεκλογικά όπως η κυβέρνηση. Ζητάμε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη

0

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «αν η απόδειξη εκπίπτει από την φορολογία του αντισυμβαλλόμενου, τότε ο πολίτης θα έχει λόγο να τη ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία. Αυτός είναι ένας τρόπος να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή».
Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση επανέλαβε τα όσα έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ζήτημα. «Έπρεπε να έχουν προηγηθεί οι ψηφιακές διασταυρώσεις, να έχουν αναβαθμιστεί τα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ και να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS». Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή, αλλά στην ουσία αυξάνει τα φορολογικά έσοδα και μάλιστα με οριζόντιο, άδικο τρόπο συμπιέζοντας το βάρος προς τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε την αναντιστοιχία προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και μετεκλογικών της πράξεων, καθώς προεκλογικά μιλούσε για μείωση των φόρων και ανέφερε την κατηγορία που είχε δεχτεί το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ως ένα «φορομπηχτικό» κόμμα, όταν τα στελέχη του κόμματος είχαν μιλήσει για φορολόγηση των υψηλών μερισμάτων με στόχο ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Επιπρόσθετα, στηλίτευσε τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες αναφέροντας τη δήλωση του υφυπουργού κ. Τσακλόγλου για τους δικηγόρους και τους ντελιβεράδες«Απαξιώνει τους δικηγόρους και υποτιμά τους ντελιβεράδες. Εφόσον δεν μπορείς ως κυβέρνηση να δώσεις ουσιαστικές λύσεις και είσαι αναξιόπιστη, τουλάχιστον οφείλεις να σέβεσαι τους πολίτες στους οποίους απευθύνεσαι», εξήγησε.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του έθεσε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για φορολογική δικαιοσύνη, υπεραμυνόμενος της στάσης του κόμματος για φορολόγηση των πολύ υψηλών μερισμάτων και των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και των τραπεζών και φυσικά τη μείωση των έμμεσων φόρων, που είναι οριζόντιοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και άρα κοινωνικά άδικοι. «Αντί αυτών, η κυβέρνηση επιλέγει να μεταφέρει το βάρος στην εργαζόμενη μητέρα δικηγόρο, με χαμηλά εισοδήματα, στους νέους επιστήμονες και στις ατομικές επιχειρήσεις, αυξάνοντας μάλιστα και το ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης. Αυτή είναι η πολιτική μας διαφορά με τη ΝΔ. Εμείς θέλουμε να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη για να μπορούν να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Δείτε το βίντεο της ERT1 με τις δηλώσεις του βουλευτλή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη

Share.

Comments are closed.