Νίκος Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ [Βίντεο]

0

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή PRIME της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, για έντεκα χρόνια.
Στην ερώτηση για το αν το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εσωστρέφεια για την οποία μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε:
«Όλα αυτά θυμίζουν βυζαντινισμούς. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βιώνει η πραγματική κοινωνία. Η πραγματικότητα είναι το πεδίο εκείνο στο οποίο δοκιμάζονται και οι ιδέες και οι αξίες και οι πολιτικές και τα κόμματα και τα πρόσωπα. Ξέρω τον χώρο και σας λέω ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση και με τους απλούς αγωνιστές, με τα απλά μέλη, με τους φίλους που δώσανε χρόνια, αγώνες, θυσίες, ακόμη και το περίσσευμά τους, ακόμη και την ηρεμία τους και την υγεία τους πιστεύοντας σε μια προοπτική την οποία προοπτική κάποιοι την ρευστοποίησαν».
Στην ερώτηση του κ. Σιακαντάρη σχετικά με τις αναφορές του κ. Κωνσταντόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή του συνέντευξη και ότι αυτός ελέγχει το κόμμα, απάντησε ότι «τα προβλήματα που σήμερα εμφανίζονται μπροστά μας είναι όλα εκείνα τα οποία έκρυβαν στην ντουλάπα ή βάζανε κάτω από το χαλί. Οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του αρχηγισμού, του παραγοντισμού, του λαϊκισμού, του αμοραλισμού ότι όλα μας επιτρέπονται διότι γίναμε ξαφνικά εξουσία. Αυτά τα πραγματικά προβλήματα τώρα εμφανίζονται μπροστά στα μάτια όλων. Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση, όπως σας είπα και προηγουμένως, με τις αγωνίες των απλών ανθρώπων[…] Όλο αυτό είναι οργανωμένο, είναι, επιτρέψτε μου να πω, υπάρχει ο εμπνευστής, ο οργανωτής, ο διαχειριστής αυτού του πράγματος. Δεν προκύπτουν τυχαία έτσι αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει εσωκομματικό παρασκήνιο, το οποίο κάποιος το ήλεγχε και κάποιος το μεθόδευε».
«[…] Έχω 50 χρόνια στον δρόμο, 60 χρόνια στον δρόμο και δεν έκρυψα ποτέ τα λόγια μου, ούτε στρογγυλέψει ποτέ το αυγό. Σας λέω λοιπόν ευθέως ότι κάποιος μπορεί να θέλει να μην υπάρχει στον χώρο αυτό τίποτε μετά απ’ αυτόν. Επίσης, κάποιος μπορεί να θέλει στον χώρο αυτόν τον ευρύτερο να μην υπάρχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ που ανταγωνίζονται και να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο και να κληθεί αυτός ως παράκλητος. Πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες που εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν αυτό το πρόβλημα είναι ο κύριος Τσίπρας» υποστήριξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Σε άλλο σημείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εδώ είναι ένας ανταγωνισμός παραγόντων που κάποτε όλοι μαζί μοιράζονταν την εξουσία και αλληλοχειροκρατιόντουσαν και τώρα κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τους σωστούς χειρισμούς προκειμένου να… πώς το είπαν… άλλη ανορθόδοξη ορολογία… σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορούν να βρουν λέει σύμφωνο συμβίωσης. Στα κόμματα δεν υπάρχουν σύμφωνα συμβίωσης ούτε τα κόμματα υπάρχουν από τις συμφωνίες των διαφόρων παραγόντων και φιλοδοξιών. Τα κόμματα υπάρχουν όταν λογοδοτούν στην κοινωνία. Και τα κόμματα υπάρχουν όταν παρεμβαίνουν στην πραγματικότητα. Το πραγματικό πεδίο που διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση και η μελλοντική είναι η πραγματικότητα, δεν είναι το εσωκομματικό πεδίο. Εδώ έχουν κάνει μια διπλή σύγχυση. Πρώτον, έχουν ταυτίσει το εσωκομματικό πεδίο με την κοινωνία και με την Ελλάδα και με το παρόν και με το μέλλον. Και δεύτερον, έχουν ταυτίσει το πραγματικό πεδίο πολιτικής δοκιμασίας με τα επικοινωνιακά μέσα, με τα μίντια, με τα διαδίκτυο και με τους μηχανισμούς που έχουν».
Υπογράμμισε ότι «στην πολιτική ζωή εμφανίζονται και μεταλλαγμένα προϊόντα με ημερομηνία λήξεως και με οδηγίες χρήσεως. Και την ημερομηνία λήξεως και τις οδηγίες χρήσεως η πραγματικότητα η ίδια της αποκαλύπτει ήδη».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner