Γιατί κυκλοφορούσε ελεύθερος ο «Δράκος των Εξαρχείων», ενώ είχε προφυλακιστεί για απόπειρες βιασμού

0

Το ποινικό μητρώο του «δράκου των Εξαρχείων» ο οποίος  ευθύνεται για τέσσερις επιθέσεις εναντίον τριών γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού, όπως αποδεικνύεται είναι αρκετά βεβαρημένο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο 23χρονος Σύρος είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών για επίθεση με χαρακτηριστικά βίαιης επιδίωξης βιασμού από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιούλιο του 2023.
Είχε συλληφθεί και στις 27 Οκτωβρίου από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής για επίθεση σε βάρος γυναίκας σε στάση του τραμ στη Γλυφάδα. Παρόλα αυτά παρέμεινε ελεύθερος και προέβη σε αυτές τις απεχθείς επιθέσεις αντί να έχει απελαθεί.

Γιατί αποφυλακίστηκε μετά τις δύο απόπειρες βιασμού
Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων “Το Βήμα” και “Τα Νέα”, Βασίλης Λαμπρόπουλος, τον Αύγουστο του 2022 ο 22χρονος -τότε- δράστης οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών στον Άλιμο και ενός κοριτσιού 13 ετών.

Συγκεκριμένα τότε ήταν Αύγουστος του ’22, όταν ο νεαρός Σύρος με τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια επιτέθηκε στο πρώτο του θύμα. Μια 76χρονη Ουκρανή που έφευγε από την παραλία στον Άλιμο.
Τότε ο δράστης πλησίασε την 75χρονη Ουκρανή επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και αφού την έριξε στο έδαφος, χίμηξε πάνω της, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και επιχείρησε να τη βιάσει.
Ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους περίοικους οι οποίοι άμεσα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ο Σύρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές των Γρεβενών.
Έπειτα από 12 μήνες, το ανώτατο όριο προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί, όπως προβλέπει ο νόμος, η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 αποφάσισε το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών την αποφυλάκισή του.
Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα διαμένει στη δομή της Μαλακάσας και θα έπρεπε να εμφανίζεται στο Α.Τ. της Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά δεν έδωσε ποτέ το “παρών” και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.
Έτσι αυτό το τέρας αποφυλακίστηκε και αποφάσισε να συνεχίσει την άρρωστη δράση του στην Αθήνα.
Για το γεγονός ότι ο 23χρονος δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους και δεν κηρύχθηκε ποτέ ως καταζητούμενος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.
Όμως εκείνο που μας προκαλεί ιδιάιτεςρη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο άντρας αυτός με καταγωγή από τη Συρία δεν απελάθηκε ή δεν παραπέμφθηκε εγκαίρως σε δίκη, ώστε να μην κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Αθήνας με κίνδυνο να προβεί ξανά στις ίδιες ειδεχθείς πράξεις.

Η εξήγηση του ποινικολόγου Κώστα Ντάλτα
Ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας, εξήγησε στο Mega: «Επειδή πια οι βιασμοί στη συντριπτική πλειοψηφία τιμωρούνται μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ίσως εδώ υπήρξε μία παρανόηση ότι εδώ ισχύει το 18μηνο, ενώ τελικά ισχύει το 12μηνο.
Το πιο πιθανό όμως είναι η ανάκριση να κράτησε αρκετά, ίσως γιατί ζητήθηκαν εργαστηριακά ευρήματα να άργησαν οι απαντήσεις, και τελικά μπροστά στον κίνδυνο να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, οι δικαστές επέβαλαν κάποιον όρο».
Πάντως ο  νεαρός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παίρνει το απόγευμα τον δρόμο για τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την τύχη του.

Συνελήφθη το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος
Το εντυπωσιακότερο, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, είναι ότι αυτό ο τύπος συνελήφθη και τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου 2023 στην περιοχή του Ψυρρή, μετά από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να σπάει τζαμαρίες και να ξηλώνει φρεάτια υπονόμων στο σταθμό του ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου. Ωστόσο, και αυτή τη φορά αφέθηκε ελεύθερος…

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner