Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ στους διαρκείς αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη!

0

Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), με αφορμή την 50η επέτειο από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τo οποίο αναμφισβήτητα έχει χαραχτεί στη συλλογική μνήμη, ως η σημαντικότερη πράξη αντίστασης ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών. Αποτέλεσε  το έναυσμα όχι μόνο για την κατάρρευση της επταετούς δικτατορίας, αλλά και για την αλλαγή  μιας ολόκληρης Χώρας! Έδωσε ώθηση σε νέες ιδέες και διεκδικήσεις και έγινε «σημαία» στα χέρια όλων των προοδευτικών ανθρώπων της Χώρας.
Τα γεγονότα και οι μνήμες του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να μας θυμίζουν, ότι ο καλύτερος κόσμος που οραματιζόμαστε, απαιτεί θυσίες, αγώνες με ατομικό κόστος και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζεται! Το αγωνιστικό του πνεύμα και η διαχρονικότητα των αιτημάτων του εξακολουθούν να εμπνέουν και να κινητοποιούν σε συλλογική δράση.
Τιμάμε το Πολυτεχνείο, παλεύοντας καθημερινά, δίνοντας στα αιτήματά του σύγχρονο περιεχόμενο. Η διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, ο αγώνας για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την ισότητα των ευκαιριών, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που δοκιμάζονται  και των λαϊκών ευκαιριών που χάνονται, είναι στην προμετωπίδα των αγώνων του σήμερα.
Η δικαίωση του αγώνα του, περνά μέσα από τη δημιουργία μιας δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας που θα είναι εθνικά κυρίαρχη και θα έχει τη δυνατότητα αυτοδύναμα να προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτητικές συνθήκες και να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της εποχής.
Οι «σύγχρονες» πύλες του Πολυτεχνείου βρίσκονται στους αγώνες και στις διεκδικήσεις για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Βρίσκονται στην ανάγκη για αυτοδιάθεση και ελευθερία στους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου. Βρίσκονται στην Ουκρανία που εξακολουθεί να αντιστέκεται με όλες της τις δυνάμεις. Βρίσκονται στην Κύπρο που ακόμα στενάζει με το καθεστώς της  εισβολής και κατοχής.
Το σημερινό Πολυτεχνείο βρίσκεται στους αγώνες για την εξάλειψη των ανισοτήτων, στους αγώνες για παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Στην αντίσταση απέναντι στον αυταρχισμό, τον κάθε είδους ολοκληρωτισμό και την ξένη κατοχή και εξάρτηση.
Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία σθεναρά και αταλάντευτα με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε επίπεδο. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που όρθωσαν το ανάστημα τους διεκδικώντας ελευθερία και δικαιοσύνη!
Όλοι στους αγώνες! Όλοι στις πορείες!»

Share.

Comments are closed.