Με διπλή κινητοποίηση αντιδρούν τα ταξί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης – Ποιες μέρες και ώρες τραβούν χειρόφρενο

0

Χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στα ταξί διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση από σήμερα (14/11) και επηρεάζει μεγάλο αριθμό ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) επισημαίνει πως «η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά όλα τα επιχειρήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων και προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου Πισαρίδη κλείνοντας το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».
Για τους λόγους αυτό το ΣΑΤΑ στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε:

  • Στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.
  • Συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

«Το ΣΑΤΑ απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες λοιδωρούνται οριζοντίως: «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν», καταλήγουν.

Share.

Comments are closed.