Μιχάλης Καρχιμάκης*: Ελεγκτικό Συνέδριο – Κυβερνητικό πάρτι με απευθείας αναθέσεις 4,5 δισ. ευρώ – Σε 2 χρόνια 314.006 συμβάσεις.

0

Ένα ατέλειωτο «πάρτι» δισεκατομμυρίων ευρώ με απευθείας αναθέσεις επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη αποκαλύπτει έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία απ’ την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, μόνο για τα έτη 2021 – 2022 έγιναν 314.006 συμβάσεις με απευθείας ανάθεση ή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης.

Αυτές οι απευθείας και σκοτεινές αναθέσεις ανέρχονται σε 4,5 δισ. ευρώ.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση ,την ώρα που σκορπάει απλόχερα δις σε κολλητούς ,νομίζει ότι μπορεί να εξαπατά με τα ψίχουλα τα νοικοκυριά που δοκιμάζονται, μειώνοντας κατά 5% κάποιες τιμές όταν προηγουμένως έχουν φθάσει στο 40%. και πάνω.

Τα πρόστιμα? Μπροστά στα υπερκέρδη και στα αισχρά κέρδη που αποκομίζουν οι εταιρείες και τα Σούπερ Μάρκετ… Στραγάλια και δεν εισπράττονται κιόλας.

Υπάρχει, λοιπόν, κυβερνητικός παράγοντας που να μας έδειξε δημόσια ποτέ μια απόδειξη είσπραξης προστίμου.

Δυστυχώς ποτέ.

Αν είχαν θα τις έδειχναν ,αλλά δεν έχουν γιατί δεν εισπράττονται.

Η επικοινωνιακή εξαπάτηση πάει σύννεφο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι π. Υπουργός, π. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Υποψήφιος βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθήνας – Δυτικός Τομέας

Πατήστε και δείτε τα 81 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.