Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη – Αποχώρησαν οι «6+6» της Αχτσιόγλου, η «Ομπρέλα» και η ομάδα Τεμπονέρα – Τι δήλωσαν

0

Πρόταση μομφής κατατέθηκε από τον Νάσο Ηλιόπουλο κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στον απόηχο της εισηγητικής του ομιλίας και της επίμονης άρνησης του προεδρείου να γίνει ψηφοφορία για τη διεξαγωγή ή μη δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών. Το προεδρείο αντέτεινε ότι η όποια ψηφοφορία θα γίνει στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της ΚΕ, δηλαδή αύριο.
Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν να καταψηφιστεί τώρα η πρόταση για το δημοψήφισμα. Μάλιστα ο κ. Τεμπονέρας σε έντονο ύφος έθεσε «θέμα διαδικασίας και μίλησε για παράκαμψη της επιτροπής δεοντολογίας και της κεντρικής επιτροπής».
Έτσι γύρω στις 16:00 αποχώρησαν συντεταγμένα από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής οι «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, η «Ομπρέλα» και η κίνηση Τεμπονέρα, επειδή απορρίφθηκε από το προεδρείο η πρότασή τους να γίνει «ψηφοφορία τώρα» για το θέμα της πρόθεσης του Στέφανου Κασσελάκη να προκαλέσει δημοψήφισμα για τις διαγραφές .
Από την άλλην μεριά, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη και Παναγιώτης Ρήγας απάντησαν οτι το θέμα πρέπει να τεθεί στην αυριανή ψηφοφορία επί της απόφασης της ΚΕ.
Η γραμματέας Ράνια Σβίγγου ζήτησε να συσταθεί η επιτροπή σύνταξης της απόφασης της ΚΕ για να αποφασιστεί αν θα μπει το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην απόφαση.
Διευκρινίζετραι ότι η Έφη Αχτσιόγλου αποχώρησε από τη διαδικασία και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Επίσης αποχώρησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ-ΠΣ, αφήνοντας αιχμές για το προεδρείο
«Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η Κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την Κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την απόφαση του προεδρείου να μη γίνει άμεσα η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, αλλά μετά το τέλος της διαδικασίας.
Μάλιστα ο κ. Τεμπονέρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «θα συνεδριάσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας τις επόμενες ημέρες».
Η Έφη Αχτσιόγλου κατά την αποχώρησή της δήλωσε: «Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία στα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης είναι αρνητικοί στην πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα.

 

Share.

Comments are closed.