Σκληρή ομιλία Κασσελάκη, με φωνές και αποδοκιμασίες – «Τέλος η κομματίλα – Διαγραφή ή δημοψήφισμα» [Βίντεο]

0

Μετ’ εμποδίων έγινε η εισηγητική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ξενοδοχείο «President», στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή τη διαφραφή των στελεχών που έχουν εκφραστεί προσβλητικά για τον ίδιο και το κόμμα, και τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει δημοψήφισμα προκειμένου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να αποφασίσουν για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών (υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης έχει ήδη απόχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) που έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου, το κλίμα στην αίθουσα ήταν τεταμένο.  Αρκετοί παρευρισκόμενοι διέκοπταν τον κ. Κασσελάκη γιατί δεν τον άκουγαν, ενώ άλλοι αποδοκίμαζαν αυτά που έλεγε.
Ακούστηκαν μέχρι και «γιουχαΐσματα» στην αίθουσα από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Παναγιώτης Ρήγας να αναγκαστεί να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγο αργότερα οι νέες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Ρήγα, με τον ίδιο να ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσων φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. «Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.
«Tο 41% της ΝΔ προέκυψε επειδή εμείς χάσαμε 600.000 και εξαιτίας στην αποχή. Πώς να δώσουμε τη μάχη αξιόπιστα, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;», είπε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε λέγοντας: «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» και τότε η αίθουσα σείστηκε από την ένταση. «Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις».
O ίδιος πρόσθεσε πως «τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια, έχουν κοστίσει και στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και εμείς έχουμε να θέσουμε μεγάλους εθνικούς στόχους, προτάσεις που θα έδιναν ελπίδα, για το πώς θα μειώσουμε τη φτώχεια, πώς θα ξαναχτίσουμε ένα μεγάλο αποδοτικό κράτος πρόνοιας και πώς θα γίνουμε επιτέλους κράτος Δικαίου» είπε.

«Αντί να μιλάμε για αυτά, θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά, τέλος», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης και χειτροκροιτήθηκε από μερίδα μελών.
Στη συνέχεια προχώρησε σε ευθείες αναφορές σχετικά με τα προς διαγραφή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες (στο σημείο αυτό ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες). Είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;».
«Εξασφαλίστε την ίαση του ΣΥΡΙΖΑ από όσους τον πληγώνουν. Η διάσπαση υπάρχει εδώ και χρόνια. Σήμερα είναι η μέρα της παραδοχής. Η αρχή της ενότητας γίνεται με την αποχώρηση των διαφωνούντων. Δεν περισσεύει κανείς», τόνισε
Απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους δήλωσε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν.
Κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας».
«Τέλος η καμαρίλα και η κομματίλα. Θέλετε να ακούσετε τι λέει η κοινωνία; Πηγαίνετε να την ακούσετε απροειδοποίητα. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ (εδώ ακούστηκαν φωνές και η φράση «αίσχος»). Θα είμαστε ένα, με αντίπαλο την πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.
Μια λέξη για το τοξικό διαδίκτυο. Πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους. Έχετε μπροστά έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου για να σας δείξω ότι το παρελθόν των συνεργασιών σας θα μείνει στο παρελθόν.
Από μένα θα έχετε χείρα φιλίας που θα την ξανατείνω όσες φορές θα χρειαστεί. Σας το λέω ξεκάθαρα: δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος. Ξέρετε εσείς τον κύκλο μου; Προφανώς είστε στο μυαλό μου και κάνετε τηλεπάθεια. Ο πρόεδρος λέει ότι δεν φτιάχνεις στενό κύκλο όταν δεν θέλεις να έχεις στενό κύκλο. Σε όλους εσάς που μου είπατε με στηρίξατε, λέω ευχαριστώ είμαι ευγνώμων, αλλά από εδώ και πέρα αυτό δεν έχει σημασία για μένα. Για όσους στηρίξατε άλλους μου είναι αδιάφορο. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία και θα σας στηρίξω πρώτος
».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση δήλωσε ότι «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πιο σημαντικό ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».

Δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Share.

Comments are closed.