Μπογιάνκα Κoσταντίνοβα- Γάκη: Το νυχτολούλουδο

0

Το νυχτολούλουδο της Μπογιάνκα Κoσταντίνοβα- Γάκη είναι ένα πολύ όμορφο και τρυφερό παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας.
Το εξαιρετικό κείμενο αναμφισβήτητα δείχνει τη μεγάλη ευαισθησία και την αγάπη της συγγραφέως για τα παιδιά, που χρειάζονται πρώτα από όλα το σωστό και με πολλή αγάπη περιβάλλον για να ζήσουν και να ανθίσουν, όπως τελικά άνθισε και το νυχτολούλουδο, που δέχτηκε την αγάπη από τη δροσιά και το φεγγάρι και μπόρεσε να μεγαλώσει και να ανθίσει.
Θεωρώ δεδομένο ότι θα το αγαπήσουν και όσοι το διαβάσουν, κυρίως τα μικρά παιδιά τα οποία μέσω αυτού, συνειδητοποιούν ότι, για να φυτρώσει και να μεγαλώσει κάτι χρειάζεται αγάπη.
Η υπέροχη εικονογράφηση της Σίσσυ Κασιμάτη βρίσκεται σε απόλυτη συνοχή και αρμονία με το περιεχόμενο του βιβλίου

Ποια είναι η Μπογιάνκα Κoσταντίνοβα- Γάκη
Η Μπογιάνκα Κοσταντίνοβα-Γάκη είναι γιατρός καρδιολόγος. Γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στη Βουλγαρία. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.
Από παιδί είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες. Έκανε μαθήματα ακορντεόν, συμμετείχε στην ορχήστρα του ωδείου της πόλης της, όπως και στην παιδική χορωδία, με πολλές διακρίσεις για απαγγελία ποιημάτων σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε ολυμπιάδες με θέμα το περιβάλλον.
Το 1992 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή της Σόφιας (Βουλγαρία). Από το 2002 κατέχει την ειδικότητα στην Καρδιολογία και μάχεται επαγγελματικά, με αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα, για την υγεία των ασθενών της. Ευαίσθητη στον ανθρώπινο πόνο, εκφράζει τις αγωνίες και τις απόψεις της γράφοντας ποιήματα και παιδικές ιστορίες.
Το λογοτεχνικό της έργο καταξιώθηκε με διακρίσεις για πολλά ποιήματα. Είναι βραβευμένη σε πανελλήνιους, παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς ποίησης με τα ακόλουθα βραβεία:

  • 2016: Τρίτο βραβείο από το περιοδικό «Κελαινώ» για το ποίημα «Οι λέξεις».
  • 2016: Έπαινος στον διεθνή διαγωνισμό του Ομίλου UNESCO για το ποίημα «Ω, μεγάλε ποιητά».
  • 2017: Ειδικό βραβείο ποίησης στον πανελλήνιο και παγκυπριακό διαγωνισμό για το ποίημα «Μοναχικός δρόμος».
  • 2017: Τιμητική βράβευση στον πανελλήνιο διαγωνισμό για το ποίημα «Περιβάλλον-Μητέρα φύση-Ελεύθερα πουλιά».
  • 2109: Έπαινος στον παγκόσμιο διαγωνισμό από την Αμφικτιονία Ελληνισμού για το ποίημα «Όταν πίσω κοιτάζω».
  • 2019: Πρώτο βραβείο από το περιοδικό «Κελαινώ» για το ποίημα «Ετών 87» .

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και έχει πολλές δημοσιεύσεις στα περιοδικά «Κασταλία» και «Κελαινώ», ενώ συμμετέχει σε πολλά συνέδρια και λογοτεχνικές εκδηλώσεις.
Η συγγραφέας δηλώνει ότι το πιο ωραίο ταξίδι είναι στη μαγική χώρα των λέξεων, που επιτρέπει μέσα από τη φαντασία να προωθηθούν οι ανθρώπινες αξίες, παλεύοντας ταυτόχρονα για ένα καλύτερο αύριο, με αγάπη και φροντίδα προς το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο και το παιδί.

Share.

Comments are closed.