Categories: Πολιτική

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Στόχος μας δεν είναι να συγκρινόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να γίνουμε η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας [Βίντεο]

«Χθες είδαμε ακόμη μία δημοσκόπηση που αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια σταθερά ανοδική τροχιά», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «θα ήταν παράλογο κάποιος να περιμένει σε έναν μόλις μήνα να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας».
Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά να εκφράσει έναν προγραμματικό πολιτικό λόγο με σοβαρές προτάσεις που θα πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης της χώρας.
Στην ερώτηση της κ. Αναστασοπούλου, αν υπήρξαν συγκλίσεις με τον κ. Κασσελάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι προφανώς υπάρχουν συγκλίσεις σε κάποια ζητήματα και αυτές είναι απαραίτητες, ιδίως στο επίπεδο της βάσης και των μαζικών, κοινωνικών χώρων. «Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο να μιλάμε για την ύπαρξη ενός κοινού βηματισμού αυτή τη στιγμή».
Επεσήμανε δε, ότι το μείζον είναι να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, όπως η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά τα νοικοκυριά και οι συμπολίτες μας.
Επιπλέον, ανέφερε  την υποκρισία της κυβέρνησης στο ζήτημα της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση φόρων. «Είπαν ψέματα πριν τις εκλογές ότι δεν θα αυξήσουν κανέναν φόρο. Και τώρα με σκιάχτρο τη φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση επιβάλλει έναν οριζόντιο κεφαλικό φόρο, που εν τέλει δεν την αντιμετωπίζει, απλώς αυξάνει τα φορολογικά έσοδα. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού κράτους για ελέγχους και διασταύρωση στοιχείων, να διασυνδέσει τις ταμιακές μηχανές με τα POS και επιτέλους να δώσει κίνητρα στους αντισυμβαλλόμενους, δηλαδή να εκπίπτουν οι αποδείξεις από τη δική τους φορολογία. Αυτά τα μέτρα θέλουν πολιτικό θάρρος και η κυβέρνηση 4 χρόνια δεν έχει προχωρήσει στη θεσμοθέτηση τους. Αυτά, ναι, χτυπούν όντως την φοροδιαφυγή».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

41 λεπτά ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

3 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

10 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

10 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

12 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

23 ώρες ago