Πεζοπορικός Όμιλος Χαλανδρίου «ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»: Δράσεις του Νοέμβριος 2023

0

Οι ΔΡΑΠEΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Χαλανδρίου, η νέα πεζοπορική ομάδα στο Χαλάνδρι, υποδέχονται τον Νοέμβριο με πολλές δράσεις. Πεζοπορία στο μονοπάτι της Ηρώς στα Πολιτικά Ευβοίας, επίσκεψη στην εικαστική έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση», Υοga στη πανέμορφη Ρεματιά μας, πεζοπορία στο πανέμορφο δρυόδασος του Μογγοστού στην Κορινθία καθώς και ένα εκπληκτικό διήμερο στα Λουτρά Σμοκόβου στο νομό Καρδίτσας.

  • Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023: 8η ανάβαση ψυχής στο μονοπάτι της Ηρώς

Οι Δραπέτες της πόλης Χαλανδρίου καλούν όλα τα μέλη και φίλους της σε μια πεζοπορία με ιδιαίτερη σημασία!
Το Μονοπάτι είναι ιδέα και δημιούργημα της Ηρώς… είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου της…
Στην 8η ανάβαση, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί η πορεία της μικρής διαδρομής με μήκους 3,5km και η μεγάλη διαδρομή πλέον, που φτιάχτηκε με πολύ κόπο κυρίως από τα χέρια του πατέρα και της μητέρας της Ηρώς μήκους 12 Χλμ και με 800 μέτρα θετική υψομετρική.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 09:00 στο θεατράκι, όπου αρχικά θα πραγματοποιηθεί ένας μικρός χαιρετισμός και στη συνέχεια θα περπατήσουμε την μικρή πορεία κai την μεγάλη πορεία.
13:00 Μουσική
14:00 Μουσικές για χορό και φαγητό (ρεβύθια με μανέστρα, ελιές, κέικ, κρασί, ψωμί).
Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου για να προσκυνήσουν. Θα είναι ανοιχτά την ημέρα της εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε για να τιμήσουμε την συνορειβάτισσά μας την Ηρώ όπως κάθε χρονιά.
Ώρα αναχώρησης μετρό Χαλανδρίου 07:00, μετρο Δουκίσσης Πλακεντίας 07:10. γέφυρα Καλυφτάκη 07:30.
Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή στο mail ή επικοινωνήστε στο τηλ: 6974999545 cosmote Σωτήριος Μανίκας Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται τηλεφωνικά στον διοργανωτή.

  • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023: Επίσκεψη στην έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση»

Οι Δραπέτες της πόλης Χαλανδρίου θα επισκεφτούμε την εικαστική έκθεση στο κτίριο Νόμπελ χώρος πολιτισμού Δήμου Χαλανδρίου Ήβης 30 & Τυμφρηστού 152 34 Χαλάνδρι Το κτίριο είναι προσβάσιμο σε Αμεα μόνο στο ισόγειο.
Η επίσκεψη είναι δωρεάν για όλους.
Σημείο συνάντησης μας έξω από το κτίριο Νόμπελ ώρα 19:30
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ: 6974999545 cosmote Σωτήριος Μανίκας

  • Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023: YOGA για όλους στη όμορφη Ρεματιά Χαλανδρίου

Οι Δραπέτες της πόλης σας καλούν σε μια εκδήλωση yoga μέσα στη φύση, που δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας Ρεματιά.
Σημείο συνάντησης μας στο πλάτωμα κάτω από τον Προφήτη Ηλεία Ωρα 9:30πμ
Για τη συμμετοχή σας απαραίτητο στρωματάκι και νέρο.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους
Λίγα λόγια για την καθηγήτρια μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΝΤΖΑΝΑ:
«Ξεκίνησα γιόγκα το 2005 και από τότε δεν την άφησα ποτέ. Διδάσκω συστηματικά από το 2014. Η γιόγκα μου δίνει προσωπική ολοκλήρωση και πληρότητα. Με βοηθά να ισορροπώ και να είμαι σε φόρμα. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα ή περίπλοκα, η γιόγκα με βοηθά να συνεχίζω. Η σωματική και ψυχική μας υγεία, είναι στενά συνδεδεμένες με την άσκηση και την σωστή αναπνοή. Ελπίζω μέσα από τα μαθήματά μου να σας βοηθήσω να το δείτε και εσείς. Η γιόγκα κάνει την ζωή μας καλύτερη.
Σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχω Μaster (MA) στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Warwick University (UK). Εργάζομαι στο Μέγαρο Μουσικής ως παραγωγός και από το 2014 διδάσκω γιόγκα»

Teacher Training Kids Yoga , Flower Kids Yoga School Χριστίνα Μάτση 200h Teacher Training Hatha Vinyasa Yoga, Swaha Yoga Center, Tanya Popovich Σεμινάρια-Workshops : Reiki, meditation, Tai massage, Ayurveda, Yin Yoga Υπηρεσίες
Hatha yoga σε όλα τα επίπεδα
Hatha yoga για αρχάριους
Vinyasa Yoga
Yin Yoga

  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023:Πεζοπορία στο αισθητικό δρυόδασος του Μογγοστού

Ο Μογγοστός ή Μουγγοστός είναι χαρακτηρισμένο ως αισθητικό δάσος στο πλαίσιο της προστασίας των δασών «Natura 2000». Η συνολική του έκταση είναι 7.185 στρέμματα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί.
Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυοδάσος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη, δηλαδή την οικολογική διαδοχή. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και γλυστροκουμαριές.
Στην πορεία μας θα συναντήσουμε και ποικιλία μανιταριών, μεταξύ αυτών τους πεντανόστιμους βολίτες και αμανίτες του Καίσαρα.
Η ομάδα μας θα ξεκινήσει την πεζοπορία από τη βρύση στη διασταύρωση της Χούνης. Ύστερα από περπάτημα 10 λεπτών σε χωματόδρομο, δίπλα στα αμπέλια, μπαίνουμε στο μονοπάτι. Ανηφορίζουμε ελαφρώς στο ρέμα και μετά από λίγο μπαίνουμε στο δάσος. Ύστερα από ώρα, βγαίνουμε σε πιο χαμηλή βλάστηση και πορευόμαστε παράλληλα με τη χαράδρα της «Χούνης».
Λεπτομέρειες διαδρομής.
10 χλμ κυκλική διαδρομή 270μ + υψομετρική 270μ
Ώρες πορείας 4 ανάλογα την σύνθεση της ομάδας.
Βαθμός δυσκολίας :Εύκολη με καλή φυσική κατάσταση.
Ώρα αναχώρησης 06:45 από μετρό Χαλανδρίου, 07:00 από μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας
Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή στο mail η επικοινωνήστε στο τηλ: 6974999545 cosmote Σωτήριος Μανικας. Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται τηλεφωνικά στον διοργανωτή.

  • ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ – ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Τα Λουτρά Σμοκόβου βρίσκονται σε μια καταπράσινη ρεματιά, σε υψόμετρο 450 μ. και απέχουν 6 χλμ. από το χωριό Σμόκοβος (Λουτροπηγή). Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Έχουν σύσταση θειούχα αλκαλική, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Το Υδροθεραπευτήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα και από τον Ιούνιο του 2009 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο συγκρότημα SPA, το οποίο σε συνδυασμό με τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών προσφέρει στους επισκέπτες χαλάρωση και ευεξία. Το νέο συγκρότημα διαθέτει πισίνα, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, δύο κλασικές και δύο διαθερμικές σάουνες, δύο αίθουσες χαμάμ και δύο αίθουσες χαλαρωτικού μασάζ. Επίσης υπάρχουν ατομικές αίθουσες εισπνοών, αίθουσα ρινοπλύσεων και ατομικές μπανιέρες μεγάλες, άνετες, καθαρές που με το πάτημα ενός κουμπιού γίνονται υδρομασάζ (τζακούζι). Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, προσλαμβάνεται ειδικευμένο προσωπικό σε όλες τις θέσεις και μόνιμα στη λουτρόπολη υπάρχει γιατρός.
Τα ιαματικά νερά των πηγών συνιστώνται για παθήσεις του αναπνευστικού, ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, νευραλγίες, μυαλγίες, δερματοπάθειες, και γυναικολογικές παθήσεις. Η θεραπεία με ιαματικό νερό είναι γνωστή στην χώρα μας από τους αρχαίους χρόνους όχι μόνο σε εμπειρικό αλλά και σε επιστημονικό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο πολύ οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ασχοληθεί με τα ιαματικά νερά. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν καλά μερικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών τα οποία χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ηρόδοτο (484-410) που καθιέρωσε το χρόνο λουτροθεραπείας σε 21 μέρες. Σήμερα ο θεραπευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που έχει στόχο την πραγματοποίηση διακοπών για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Σ’ αυτή την προοπτική εντάσσονται και τα λουτρά Σμοκόβου.
O ξενώνας Μενελαΐς είναι πανέτοιμος να σας υποδεχτεί 365 μέρες το χρόνο και να σας μυήσει στα μυστικά της φύσης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν ησυχάζει και δεν υποτάσσεται. Είναι το ζεστό σας καταφύγιο το χειμώνα, όταν όλα γύρω είναι ντυμένα στα λευκά. Είναι το δροσερό απάγκιο σας το καλοκαίρι μετά από μια έντονη μέρα δραστηριοτήτων στη φύση. Είναι ένα νοσταλγικό παρατηρητήριο το φθινόπωρο. Και σίγουρα είναι το ιδανικό ορμητήριο την άνοιξη, για αποδράσεις σε όλη την περιοχή των Αγράφων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1η ημέρα
Αναχώρηση από μετρό Χαλανδρίου 6:30πμ, από μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας 6:40 πμ και από γέφυρα Καλυφτάκη 7:00πμ

Άφιξη στο χωριό Θραψίμι και τακτοποίηση δωματίων στον παραδοσιακό ξενώνα Μενελαΐς .
Μικρή πεζοπορία στο χωριό περίπου 3χλμ. Μια εύκολη και βατή διαδρομή για όλους που καταλήγει σε έναν όμορφο καταρράκτη που ονομάζεται Κρέμαση και είναι στα 20 μέτρα ύψος. Ο χρόνος που απαιτείται μαζί με την επιστροφή είναι 1 ώρα .
Επιστροφή στον ξενώνα για φαγητό και ελεύθερος χρόνος.
2η ημέρα
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενώνα.

Πεζοπορία από το χωριό μέχρι τα λουτρά Σμοκόβου.
Το μονοπάτι ξεκινάει από την πλατεία του χωριού Θραψίμι και από υψόμετρο 650 μέτρα θα ανέβουμε στο βουνό θέση Κάστρο (970 μέτρα υψόμετρο) όπου σώζονται Δολόπια τοίχοι μιας και η περιοχή κατοικούνταν από τους αρχαίους Δόλοπες .Η πορεία μας ύστερα θα είναι κατηφορική και θα συναντήσουμε το πέτρινο αλώνι και με διαδρομή παράλληλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στα λουτρά Σμοκόβου όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει μπάνιο στην πισίνα.Η διαδρομή είναι 10 χιλιόμετρα και ο εκτιμώμενος χρόνος είναι περίπου 4 ώρες .
Βαθμός δυσκολίας Α 1+
Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα να πεζοπορήσουν τη μισή διαδρομή και με το πούλμαν να φτάσουν στα Λουτρά Σμοκόβου.
Φαγητό σε τοπική ταβέρνα και αναχώρηση αμέσως μετά για Αθήνα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ! Όρεξη για περπάτημα και περιπέτεια! Σακίδιο πλάτης , νερό, σνακ , μποτάκια πεζοπορίας μπατόν , αδιάβροχο ,προσωπικό φαρμακείο -επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν). – Το όχημα μεταφοράς θα μας περιμένει στο τέλος της διαδρομής όπου και θα ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητά μας, οπότε αφήνουμε στο όχημα ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις κατωτέρω οδηγίες:
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
● τη μεταφορά μας προς και από τον προορισμό μας με Πούλμαν .
● τις διαδρομές -έξοδα οδηγού.
● διόδια.
● ότι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής .
Ακυρώσεις 4 μέρες πριν την πεζοπορία δεν επιστρέφονται οι συμμετοχές αν δεν καλυφθεί η θέση. Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ).
Όποιος συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του. Επίσης όσοι συμμετέχουν στις εκδρομές και βγάζουμε φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης). ). Επίσης πρέπει να έχουν άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνουν τον αρχηγό για τυχόν αλλεργίες, ασθένειες.
Κανόνες Συμμετοχής στις δράσεις:
Σκοπός της εκδρομής οι δραστηριότητες στην Ελληνική φύση, πεζοπορία, αναψυχή, ωραίες στιγμές με την παρέα μας, δυνατές φιλίες, ακολουθώντας τους κανόνες συμμετοχής για ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία. -Κάθε συμμετέχων στις δραστηριότητες της Ομάδας αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά του. Ν’ αναφέρεται πιθανόν τραυματισμός. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του αρχηγού – οδηγού βουνού και οι συμμετέχοντες οφείλουν να τον υπακούν για την ομαλή ολοκλήρωση της εκδήλωσης μας.
Όπως:
Προβλεπόμενη ένδυση για πεζοπορία.
Τηρούμε το ρυθμό βαδίσματος.
Οπτική επαφή με τον μπροστινό μας.
Αναμονή για τον Υπαρχηγό που είναι τελευταίος στην ομάδα αν χαθεί κάποιος.
Δεν προσπερνά κανείς τον αρχηγό ή μένει πίσω από το Υπαρχηγό.
Τηρούμε τους χρόνους που ορίζει ο αρχηγός.
● Με την συμμετοχή σας αποδέχεστε και τους κανόνες συμμετοχής.
Καλή διάθεση και χαμόγελα απαραίτητα για την επιτυχία της εκδρομής
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

  • στο email :drapetesthspolis@gmail.com
  • στο τηλ. :6974999545 – Σωτήρης Μανίκας
  • στο facebook: Δραπέτες της πόλης Χαλανδρίου
Share.

Comments are closed.