Μάριος Ψυχάλης: Απαιτείται η σύμπραξη με όμορους Δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση της κυκλοφορίας

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και το δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη έδωσε ο νέος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, στην οποία αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την τεχνολογική πρόοδος ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυία, την τοπική επιχειρηματικότητα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις μελλούμενες συνεργασίες με την Περιφέρεια Αττικής, τα αρμόδια Υπουργεία και την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ψυχάλη

Ποια είναι τα άμεσα ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που από 1 Ιανουαρίου 2024 που αναλαμβάνετε θα επιμεληθείτε;
Η καθημερινότητα αποτελεί τον πρώτο μας στόχο. Βελτίωση της καθαριότητας, επενδύσεις στο φυσικό περιβάλλον, δηλαδή τα δάση μας, επέκταση του δικτύου φωτισμού, βελτίωση της ποιότητας του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων αποτελούν βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Ως νέος ηλικιακά Δήμαρχος, έχετε την καινοτομία στο μυαλό σας και με ποια έργα ή υπηρεσίες αυτή θα συνδυαστεί; 
Η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί το εργαλείο για την επίτευξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας. Η τεχνολογική πρόοδος ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυία και την τεχνητή νοημοσύνη, παρέχοντας μέσα που μειώνουν την χρήση πόρων (π.χ. ενέργεια, νερό), ενώ δίνουν έγκαιρη ενημέρωση για μια σειρά κινδύνους, ακόμα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (π.χ. πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων). Έξυπνοι υδρομετρητές, έξυπνοι αισθητήρες και μια συνολικά «έξυπνη πόλη» αποτελεί τον στόχο μας, καθώς διανύουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Θα ενισχύσετε την τοπική επιχειρηματικότητα; 
Ήδη έχουμε δημοσιεύσει το πρόγραμμα μας για τις επιχειρήσεις, με σκοπό να δώσουμε ώθηση στην αγορά. Τα βήματα μας είναι άμεσα, συστήνοντας τον εμπορικό και επιχειρηματικό σύλλογο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημιουργούμε τοπικό μητρώο προμηθευτών με σκοπό να ενημερώνονται οι επιχειρήσεις για τις ανάγκες που έχει ο Δήμος μας σε αγαθά και υπηρεσίες, και λαμβάνουμε μια σειρά από μέτρα που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα, όπως η επέκταση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, ο φωτισμός της πόλης μας και η δημιουργία του κέντρου πόλης με πεζόδρομους.

Αναφορικά με την ποιότητα ζωής των κατοίκων ποιες θα είναι οι δράσεις σας;
Η ποιότητα ζωής των κατοίκων βελτιώνεται με την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, με την δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού και πρασίνου, με την επένδυση στον πολιτισμό αλλά και την παιδεία. Όλα τα ανωτέρω εφαρμόζονται σταδιακά από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνουμε δημοτική αρχή.

Πως βλέπετε την συνεργασία της με την νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και αρμόδια Υπουργεία; 
Τα προβλήματα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν λύνονται χωρίς συνεργασίες. Απαιτείται η σύμπραξη με όμορους Δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαμπερούς κυκλοφορίας, την δημιουργία ΣΜΑ και διαδημοτικού κοιμητηρίου. Αντίστοιχα η Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια Υπουργεία μπορούν να συνδράμουν με πολλά μέσα (π.χ. χρηματικοί πόροι, ανθρώπινο κεφάλαιο, εξοπλισμός) στους ΟΤΑ. Συνεπώς θα επιδιώξουμε και θα διεκδικήσουμε συνεργασίες με κάθε φορέα, όπως π.χ. την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

13 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

13 ώρες ago

Στον Mr Survivor, Ατζούν Ιλίτζαλι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το 45% του ΣΚΑΪ;

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Τούρκο επιχειρηματία της showbiz, Ατζούν Ιλίτζαλι (Acun Ilıcalı), για…

14 ώρες ago

Super League: Tο πρωτάθλημα το πάρει ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ; Όλα τα σενάρια – Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας – Τι ισχύει για την 3η και την 4η θέση

Ο τίτλος του πρωταθλητή στο φετινό πρωτάθλημα της  Super League θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική…

19 ώρες ago

Ολυμπιακός: Πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο προμήθειας εισιτηρίων για τον τελικό του Conference League…

21 ώρες ago

Έτοιμη η γέφυρα του Ευήνου στο Ευηνοχώρι

Ολοκληρώθηκε η νέα γέφυρα στον Ευήνο ποταμό που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων. Έτοιμη είναι…

2 ημέρες ago