Μάριος Ψυχάλης: Απαιτείται η σύμπραξη με όμορους Δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση της κυκλοφορίας

0

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και το δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη έδωσε ο νέος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, στην οποία αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την τεχνολογική πρόοδος ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυία, την τοπική επιχειρηματικότητα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις μελλούμενες συνεργασίες με την Περιφέρεια Αττικής, τα αρμόδια Υπουργεία και την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ψυχάλη

Ποια είναι τα άμεσα ζητήματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που από 1 Ιανουαρίου 2024 που αναλαμβάνετε θα επιμεληθείτε;
Η καθημερινότητα αποτελεί τον πρώτο μας στόχο. Βελτίωση της καθαριότητας, επενδύσεις στο φυσικό περιβάλλον, δηλαδή τα δάση μας, επέκταση του δικτύου φωτισμού, βελτίωση της ποιότητας του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων αποτελούν βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Ως νέος ηλικιακά Δήμαρχος, έχετε την καινοτομία στο μυαλό σας και με ποια έργα ή υπηρεσίες αυτή θα συνδυαστεί; 
Η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί το εργαλείο για την επίτευξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας. Η τεχνολογική πρόοδος ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυία και την τεχνητή νοημοσύνη, παρέχοντας μέσα που μειώνουν την χρήση πόρων (π.χ. ενέργεια, νερό), ενώ δίνουν έγκαιρη ενημέρωση για μια σειρά κινδύνους, ακόμα και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (π.χ. πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων). Έξυπνοι υδρομετρητές, έξυπνοι αισθητήρες και μια συνολικά «έξυπνη πόλη» αποτελεί τον στόχο μας, καθώς διανύουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Θα ενισχύσετε την τοπική επιχειρηματικότητα; 
Ήδη έχουμε δημοσιεύσει το πρόγραμμα μας για τις επιχειρήσεις, με σκοπό να δώσουμε ώθηση στην αγορά. Τα βήματα μας είναι άμεσα, συστήνοντας τον εμπορικό και επιχειρηματικό σύλλογο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημιουργούμε τοπικό μητρώο προμηθευτών με σκοπό να ενημερώνονται οι επιχειρήσεις για τις ανάγκες που έχει ο Δήμος μας σε αγαθά και υπηρεσίες, και λαμβάνουμε μια σειρά από μέτρα που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα, όπως η επέκταση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, ο φωτισμός της πόλης μας και η δημιουργία του κέντρου πόλης με πεζόδρομους.

Αναφορικά με την ποιότητα ζωής των κατοίκων ποιες θα είναι οι δράσεις σας;
Η ποιότητα ζωής των κατοίκων βελτιώνεται με την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, με την δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού και πρασίνου, με την επένδυση στον πολιτισμό αλλά και την παιδεία. Όλα τα ανωτέρω εφαρμόζονται σταδιακά από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνουμε δημοτική αρχή.

Πως βλέπετε την συνεργασία της με την νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και αρμόδια Υπουργεία; 
Τα προβλήματα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν λύνονται χωρίς συνεργασίες. Απαιτείται η σύμπραξη με όμορους Δήμους, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαμπερούς κυκλοφορίας, την δημιουργία ΣΜΑ και διαδημοτικού κοιμητηρίου. Αντίστοιχα η Περιφέρεια Αττικής και τα αρμόδια Υπουργεία μπορούν να συνδράμουν με πολλά μέσα (π.χ. χρηματικοί πόροι, ανθρώπινο κεφάλαιο, εξοπλισμός) στους ΟΤΑ. Συνεπώς θα επιδιώξουμε και θα διεκδικήσουμε συνεργασίες με κάθε φορέα, όπως π.χ. την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα.

Share.

Comments are closed.