Ποιος είναι ο πολιτικός, από το τηλέφωνο του οποίου στάλθηκαν τα «μολυσμένα μηνύματα» του Predator- Τα υπονοούμενα Ανδρουλάκη

0

Για τις υποκλοπές και το predator συγκρούστηκαν στη Βουλή o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης και o Μάκης Βορίδης. Αλλά αυτό δεν ήταν έκπληξη. Η έκπληξη είναι τα υπονοούμενα που άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το πολιτικό πρόσωπο από το κινητό του οποίου, στάλθηκαν «μολυσμένα μηνύματα» σε 11 πρόσωπα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το Predator.
Όμως για να γίνουν κατανοητά απ’ όλους μας τα υπονοούμενα του κ. Ανδρουλάκη θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA τα μηνύματα εστάλησαν από το τηλέφωνο ενός πολιτικού προσώπου με ισχυρή θέση στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2021. Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το «μήνυμα παγίδα» μέσω του οποίου τα 11 πρόσωπα τέθηκαν υπό παρακολούθηση από το Predator, ήταν ένα ευχαριστήριο για την ονομαστική εορτή του πολιτικού προσώπου.
Στηροζόμενος στα παραπάνω και κάνοντας λοιπόν μια απλή έρευνα για τις γιορτές του Ιανουαρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:
«Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη. Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων».
Το υπονοούμενο του κ. Ανδρουλάκη ήταν σαφές και παραπέμπει ευθέως στον Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νέα, πολλά πρόσωπα που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση μέσω predator ήταν ταυτόχρονα σε παρακολούθηση με επισύνδεση και από την ΕΥΠ, γεγονός που παραπέμπει σε ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων.
Υπάρχει όμως ένα σκοτεινό σημείο…
Στην υπόθεση όμως υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο. Ας δούμε τι ακριβώς είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή και θα το εξηγήσουμε.
«Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολιά. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Και μάθαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σουλιώτη ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Pretador από τον προσωπικό του αριθμό, προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα. Κάποια πρόσωπα πιθανόν να είναι ανάμεσά σας και να έχουν πάρει τον φάκελο Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος σε υπουργούς που έχουν ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την παρακολούθησή τους.
Για να προσθέσει «Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη. Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο. Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».
Ποιο είναι το σκοτεινό σημείο
Το σκοτεινό σημείο είναι ότι ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποίησαν οι υποκλοπείς που χειρίζονταν το predator, είναι εικονικός. Δηλαδή τα μηνύματα δεν εστάλησαν από συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά από εταιρείες μαζικής αποστολής μηνυμάτων– sms centers σε Ελλάδα και εξωτερικό- αλλά για να φαίνεται πειστικός ο αποστολέας εμφανίζεται το όνομα.

Προφανώς αν χρησιμοποιήθηκε το όνομα του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι σατανική σύμπτωση, αλλά το μήνυμα δεν το έστειλε ο κ. Δημητριάδης, αν φυσικά αυτός εμφανίζεται σαν αποστολέας, γεγονός που είναι προς το παρών μια εικασία.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σουλιώτης στην Καθημερινή:
«Ο τηλεφωνικός αριθμός, πάντως, ήταν εικονικός, καθώς το σύνολο των μηνυμάτων επί των οποίων έκανε την έρευνά της η Αρχή είχε σταλεί από εταιρείες μαζικής αποστολής μηνυμάτων και όχι από μεμονωμένες τηλεφωνικές συνδέσεις

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη
Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Μάκης Βορίδης τον κάλεσε να σεβαστεί το κράτος δικαίου:

«Πώς ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε από εσάς είτε από εμάς», είπε ο υπουργός Επικρατείας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς, αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου». Και συνέχισε: «Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης, που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε τα μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει. Σπερμολογίες, φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στην δικαιοσύνη και να ελεγχθούν.
Κόπτεστε για το Κράτος Δικαίου και πολύ καλά κάνετε. Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Την εμπιστεύεστε; Καθαρές κουβέντες. Θεωρείτε ότι κάνει την δουλειά της στην υπόθεση υποκλοπών; Μήπως θέλετε να της υποδείξετε πως να κάνει την δουλειά της ή τι συμπεράσματα να βγάλει; Εμείς λέμε ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της και περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Εσείς τι λέτε; Σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι πρέπει οι πολιτικοί να απέχουν
».

Η ανταπάντηση Ανδρουλάκη
Απαντώντας ο κ. Ανδρουλάκης στον κ. Βορίδη του είπε:

«Ξέρετε, πολλές φορές το θράσος μετατρέπεται σε επάγγελμα.
Μας απευθύνει ο κ. Βορίδης το ερώτημα: «εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη
;». Εγώ δεν έχω επιτεθεί ποτέ στη δικαιοσύνη.
Εσείς, όμως, εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη μόνο με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, γιατί θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι επιθέσεις κάνατε στη δικαιοσύνη επί προηγούμενων κυβερνήσεων.
Έτσι, όπως σας άκουσα, θέλετε να ζητήσουμε εμείς συγγνώμη για τις υποκλοπές; Οι βουλευτές αυτής της πτέρυγας να σας ζητήσουμε συγγνώμη για τις υποκλοπές.
Τα λέτε με τέτοιο στόμφο, που θα βάλετε τα γέλια στο τέλος.
Μας εγκαλείτε ότι εργαλειοποιούμε την Ανεξάρτητη Αρχή. Ποια Ανεξάρτητη Αρχή εργαλειοποιούμε; Εμείς μπήκαμε σε αυτήν τη περιπέτεια; Εμείς μπήκαμε στη περιπέτεια να μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όσα έκανε το παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου;
Ποιος Έλληνας ήθελε να μπει σε αυτή τη περιπέτεια; Βουλευτής; Ευρωβουλευτής;
Οι NewYorkTimes είναι κουτσομπολιά; Οι FinancialTimes είναι κουτσομπολιά; Η «Καθημερινή» σήμερα είναι κουτσομπολιά; Το MEGA χθες είναι κουτσομπολιά;
Το παρακράτος των socialmedia που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και στήσατε τόσο εσείς όσο καιο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, είναι το κουτσομπολιό. Εκεί είναι το δηλητήριο.
Οι υπογραφές έγκριτων δημοσιογράφων και διεθνών μέσων, που επικαλούμαι, είναι κουτσομπολιό; Μα σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός είναι λαός λωτοφάγων; Περιφρονείτε τη λογική του και τη νοημοσύνη του.
Συγκρίνετε έγκριτους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους με την «Ομάδα Αλήθειας»; Αν είναι δυνατόν, κ. Βορίδη. Πού αλλού θα φτάσετε για να παράσχετε τις ακριβές σας υπηρεσίες στον κ. Μητσοτάκη; Να συγκρίνετε τον Τύπο και τις έγκριτες δημοσιογραφικές υπογραφές, με το παρακράτος του διαδικτύου

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner