Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Επιστράτευσαν μέχρι και τον Πρωθυπουργό για να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν!

0

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ο οποίος «Αναμασώντας τις «φασόν» απειλές που χρησιμοποιούσε πέρσι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή δε συναινεί στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης» και μέσω… facebook  προσπάθησε να τρομοκρατήσεις τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΣΕ
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το νέο αυταρχικό παραλήρημα της κυβέρνησης, μέσω του Πρωθυπουργού αυτή τη φορά από το…
facebook, δείχνει πως ο κλάδος, συνεχίζει να ρίχνει στο «καναβάτσο» τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης».
Αναμασώντας τις «φασόν» απειλές που χρησιμοποιούσε πέρσι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει το σύνολο των εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή δε συναίνει στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης γράφοντας πως «η παράλειψη ανταπόκρισης σε αυτό το καθήκον, είτε από τους αξιολογητές είτε από τους αξιολογούμενους, εφεξής θα συνιστά ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα με επιπτώσεις στην εξέλιξη του/της εκπαιδευτικού, αλλά και με στέρηση αποδοχών ενός μήνα».
Προφανώς δεν τον έχουν ενημερώσει πως τις επίμαχες κυρώσεις, τις έχουν κάνει κουρελόχαρτο οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστική τους στάση και την συμμετοχή τους στην απεργία αποχή που κήρυξε πέρσι η ΔΟΕ. Προφανώς και όσα έγραψε είναι στη σφαίρα της απειλής αφού ΔΕΝ συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα η συμμετοχή σε μια συλλογική μορφή πάλης, όπως τέτοια είναι και η απεργία – αποχή ή στάσεις εργασίας. Καμία παράλειψη καθήκοντος, λοιπόν, δεν υπάρχει. Ας αφήσουν τα ψέματα. 
Οι συνεχόμενες δηλώσεις και αναφορές για την εφαρμογή της αξιολόγησης που φτάνουν στα όρια της ανοιχτής τρομοκρατίας δείχνει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και του Υπουργείου. Μπορεί στα λόγια να δηλώνει ο Υπουργός πως «η αξιολόγηση είναι γραμμένη σε πέτρα» στην πράξη όμως αποδεικνύεται πως πέτρινη είναι η θέλησή μας να μπλοκάρουμε την απαράδεκτη και βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντιεπιστημονική διαδικασία! Το μαρτυρά τα μεγάλα ποσοστά και φέτος της απεργίας – αποχής στην οποία συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι ιδίως μετά και την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας.
Δηλώνουμε ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία και κάθε βήμα που σχετίζεται με την ατομική αξιολόγηση στο κείμενο που έχει στείλει η ΔΟΕ. Υλοποιούμε την απόφαση για ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όταν ο αξιολογητής ορίσει τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος.
Το σκιάχτρο των ποινών και των διώξεων που επιχειρούν να σηκώσουν το ΥΠΑΙΘΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δείχνει ένα μόνο πράγμα: ότι ο αγώνας μας κερδίζει έδαφος, ότι τα ζόρια τους είναι μεγάλα! Ας τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Μπορούμε

Share.

Comments are closed.