Συνάντηση Μ. Χριστοδουλάκη υπεύθυνου ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Π. Δημόπουλου τομεάρχη Περιβάλλοντος ΠΑΣΟΚ με Δ.Σ. του ΠΕΔΔΥ

0

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) κ. Νίκο Μπόκαρη και Κώστα Μπέση είχαν χθες Τετάρτη (25/10) στη Βουλή ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Περιβάλλοντος Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δημόπουλος, στο πλαίσιο των συνολικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας των δασών.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΔΥ ενημέρωσαν για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως στην υποστελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών και την έλλειψη επιχειρησιακών μέσων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεταφοράς τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και την ανάγκη σύστασης νέου οργανισμού της Υπηρεσίας.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δασικές υπηρεσίες να ενισχυθούν ουσιαστικά, τόσο από πλευράς στελέχωσης και επιχειρησιακών μέσων, όσο ως προς τη θεσμική αναβάθμισης των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο σε ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασών, προς όφελος της προστασίας της βιοποικιλότητας, του περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου. Συνδυαστικά, με έμφαση σε ένα ολιστικό σχέδιο δασοπροστασίας εστιάζοντας στην πρόληψη και την βέλτιστη κινητοποίηση οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων που θα εξασφαλίσουν το δασικό κεφάλαιο που για εμάς αποτελεί δημόσιο αγαθό.
Τέλος δήλωσε ότι «Θα αναλάβουμε άμεσα, όλες τις απαιτούμενες θεσμικές, πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα υπηρετούν τον σκοπό αυτό

Share.

Comments are closed.