Μιχάλης Καρχιμάκης*: Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν – Θα είναι πάντα εδώ

0

Πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή, μια μέρα που δεν την περιμέναμε πριν 2 χρόνια γιατί η Φώφη Γεννηματά φρόντιζε να μην χρησιμοποιεί το πρόβλημά της, να μην το βάζει στην δημόσια σφαίρα και να ζει την κάθε μέρα με διάθεση, κέφι και δημιουργία.

Εδώ και 2 χρόνια ,η δημόσια ζωή της χώρας είναι και θα είναι φτωχότερη γιατί η Φώφη δίδαξε τι σημαίνει να είσαι σημαντικός πολιτικός, σπουδαία μάνα, γενναία γυναίκα.

Είχε έναν απίστευτο δυναμισμό, ζούσε την κάθε της στιγμή, κυριολεκτικά προσηλωμένη στα καθήκοντά της, όπου και αν λειτουργούσε.

Απέδειξε ότι είναι άξια πάνω σε ένα βαρύ όνομα που την ακολούθησε.

Το πάθος της για την παράταξη που δεν εγκατέλειψε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Φώφη Γεννηματά έδινε την μάχη της μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την δοκιμασία της και κάποια στιγμή όταν είχε ειπωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν πήγε σε ψηφοφορία στην Βουλή για να την αποφύγει, η αλήθεια ήταν ότι το θέμα της υγείας της δεν της είχε επιτρέψει να πάει, κάτι που η ίδια δεν το αποκάλυψε ποτέ.

Δεν έβαλε μπροστά την δοκιμασία της για να καλυφθεί απέναντι σε προκλήσεις, οι οποίες δεν έκαναν καλό στο πρόσωπό της, αυτή ήταν η αξιοπρέπειά της. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει 2 χρόνια μετά τον χαμό της σε όλους εμάς τους πολιτικούς, ότι η αξιοπρέπεια και οι αξίες πρέπει να υπηρετούνται αταλάντευτα, γιατί αυτό πρέπει να είναι και το νόημα της πολιτικής

Η Φώφη και αν πέταξε στον ουρανό θα είναι πάντα εδώ.

Οι άξιοι άνθρωποι δεν φεύγουν.

* Ο Μιχάλης Καρχιμάκης είναι π. Υπουργός, π. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Υποψήφιος βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθήνας – Δυτικός Τομέας

Πατήστε και δείτε τα 78 προηγούμενα άρθρα ή συνεντεύξεις του Μιχάλη Καρχιμάκη

Share.

Comments are closed.