Η συνδικαλιστική παράταξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΗΣΥ), με ανακοίνωσή αναφέρεται στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής και στη σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τονίζοντας χαρακτηριστική, μεταξύ των άλλων ότι «ακλόνητο πιστεύω μας είναι, ότι για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής πρέπει να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν στο Παλαιστινιακό ζήτημα
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε.
«Οι απίστευτης βιαιότητας τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς πριν λίγες ημέρες, άνοιξαν ένα νέο κύκλο βίας στην «εύφλεκτη» περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι επιθέσεις αυτές, με δολοφονίες και απαγωγές αμάχων, που η βαρβαρότητά τους θυμίζει σε πολλά τον ISIS, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά αντιθέτως τον υπονομεύουν.
Το κράτος του Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και να προστατεύσει τους πολίτες του. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις ζωές των αμάχων. Είναι ξεκάθαρο πως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η νόμιμη άμυνα από την «τυφλή» εκδίκηση.
Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ Αχλί, το χτύπημα στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφύριου όπου χιλιάδες άμαχοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι είχαν βρει καταφύγιο, είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις και θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν. Το ίδιο ειδεχθής πράξη είναι και ο ισοπεδωτικός βομβαρδισμός ολόκληρων περιοχών καθώς και υποδομών που δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτικούς στόχους των δολοφόνων της Χαμάς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης, που θα αποτελεί εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες, η οποία θα προστεθεί στη συνεχιζόμενη πολεμική βαρβαρότητα της Ρωσίας απέναντι στο ανεξάρτητο κράτος της Ουκρανίας και τον λαό του.
Ακλόνητο πιστεύω μας είναι, ότι για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής πρέπει να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούν στο Παλαιστινιακό ζήτημα.»