Οριστική διακοπή στο ντέρμπι  Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, η τύχη του θα κριθεί εκτός γηπέδου – Τι είπε ο Μαρινάκης – Τι αναφέρει ο γιατρός αγώνα [βίντεο]

0

Οριστική διακοπή αποφασίστηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» για την 8η αγωνιστική της Super League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, με το οποίο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 νωρίς στο δεύτερο μέρος, μία κροτίδα τραυμάτισε τον Χουάνκαρ που έκανε προθέρμανση. Ο Ισπανός μπακ αποχώρησε με φορείο και ο Παναθηναϊκός αποχώρησε 5 λεπτά μετά το περιστατικό.
Οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια του γηπέδου και με απόφαση της διοίκησης του συλλόγου, έγινε γνωστό ότι η ομάδα δεν θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στο γήπεδο και συνέχισαν την προθέρμανσή τους. Γύρω στις 23:00 ανακοινώθηκε η απόφαση του Ιταλού διαιτητή, Φάμπιο Μαρέσκα, για οριστική διακοπή του αγώνα.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής αγώνα
Η συνέχεια του ντέρμπι -όπως φαίνεται- θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Και βάσει των όσων υπάρχουν ως δεδομένα αυτήν τη στιγμή, ένας από τους δύο «αιώνιους» θα έχει τιμωρία ως υπαίτιος.

Το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:
«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.
β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.
γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.
δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια
».

Βίντεο από τη στιγμή που σκάει η κροτίδα και ο Χουάνκαρ πέφτει στο χορτάρι
Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ζέσταμα με τους συμπαίκτες του και ξαφνικά έπεσε στο έδαφος μετά από την κροτίδα που έσκασε στο μέρος του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των οπαδών του Ολυμπιακού για το γκολ του Καμαρά, με το οποίο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν σε 1-1 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.
Δείτε το βίντεο τη στιγμή που κροτίδα σκάει κοντά στον Χουάνκαρ και αυτός πέφτει στο έδαφος


Β. Μαρινάκης: Ο γιατρός του αγώνα έκρινε πως η κλινική εικόνα του Χουάνκαρ ήταν ικανοποιητική
Για την οριστική διακοπή του ντέρμπι «αιωνίων», λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα, μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
«Αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι πως κατά τη γνώμη του μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά από το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα δεν ήταν ο ίδιος έτοιμος, επειδή δεν έχει στο γήπεδο εργαστήριο για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις, να πει αν παίκτης ήταν φιτ ή όχι. Σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να τον εξετάσουν ξανά, ο γιατρός δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια, δεν έχουμε μηχανήματα στα γήπεδά μας.
Ακούστηκε ένας κρότος και υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που έκαναν προθέρμανση, μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε πως έχει ευαισθησία στα αυτιά του χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κροτίδα. Από τον κρότο είπε πως ζαλίζεται και δεν μπορεί να σηκωθεί. Φεύγοντας τον είδαμε να φοράει και κολάρο, αυτά είναι παραμύθια που έχουμε καιρό να δούμε.
Να θυμίσω παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, υπήρχαν πάνω από 40-50 άτομα με σουγιάδες να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες. Εμείς παίξαμε το παιχνίδι και δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Ο Φινμπόγκασον κάηκε το πόδι του, εδώ σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταγράψει επίσημα καμία βλάβη. Σύμφωνα με τον γιατρό η κλινική εικόνα ήταν ικανοποιητική, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομείο και ο παίκτης το ίδιο.
Στο ματς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είδαμε τι έγινε. Από εδώ και πέρα όταν ακούγεται κροτίδα θα λέει ο καθένας ότι ζαλίζεται. Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάνουμε δέκα πίσω. Αν ήμουν τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού οι οδηγίες θα ήταν ξεκάθαρες, να παιχτεί το ματς στο γηπεδο.
Τον γιατρό δεν τον έχω ξαναδεί, από την στιγμή που έλεγε πως η εικόνα του Χουάνκαρ ήταν καλή και ικανοποιητική, πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστεί το ματς. Μιλάμε για έναν παίκτη που έκανε προθέρμανση, δεν έπαιζε. Εγώ είμαι απογοητευμένος και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League. Είναι ένα κακό προηγούμενο, θα το βρούμε μπροστά μας.
Τρεις ώρες που ήμουν κάτω προσπαθήσαμε να είμαστε ήρεμοι. Ο γιατρός μου είπε ότι απειλούν τη μητέρα του και τη ζωή του. Είπα στους παίκτες να είναι έτοιμοι, πάμε καλά, σκοράραμε, και ότι πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ακόμα και ο παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν. Όλοι θέλαμε να τελειώσει το ντέρμπι.
Τα δικαστήρια θα έχουν τον λόγο τώρα, εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν
».

Γιατρός αγώνα: Δεν άλλαξα ποτέ γνωμάτευση, ήταν ψέμα
Ο γιατρός του ντέρμπι των «αιωνίων» που διεκόπη οριστικά έκανε μία ανάρτηση σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκειά του λέγοντας πως ουδέποτε άλλαξε γνωμάτευση και απλώς περιέγραψε την πρόοδο που υπήρξε.

Ο γιατρός του μεγάλου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Χρήστος Γώγος ξέσπασε μέσω ανάρτησης που έκανε τα ξημερώματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγώντας πως είχε η κατάσταση και κάνοντας λόγο για ψέματα εναντίον του, καθώς και τηλεφωνήματα μίσους μετά την εξέλιξη που πήρε ο αγώνας.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Πρός ενημέρωση όλων των φίλων μου.
Είμαι γιατρός αγώνων από το 1991 μέχρι σήμερα γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω και την ιδιότητα του Αθλητιάτρου από την Ιταλία από τα τέλη της δεκαετίας του 80.
Έχω παίξει σε αμέτρητα ντέρμπι και έχω αντιμετωπίσει άπειρες καταστάσεις δύσκολες. Πρόσφατα η Ένωση με χρησιμοποίησε ώς εκπαιδευτή της UEFA για τίς κακώσεις ΑΜΣΣ.
Το σημερινό με ξεπερνάει ώς άνθρωπο και με λυπεί αφάνταστα.
Λειτουργώ πάντα για το καλό τών ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων. Άρα το ψέμα που ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο του σπόρ fm και αναπαράχθηκε από πολλούς μη ειδικούς έχει κοντά πόδια. Όλα περιγράφονται σε δύο γνωματεύσεις αγγλικά για τον διαιτητή και Ελληνικά για το κοινό και την εισαγγελέα . Εχουν γνώση και οι δύο ομάδες.
Τέλος το μόνο που έχω από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο είναι άπειρες φωτογραφίες με όλους.
Όσοι νομίζουν ότι έπιασαν λαβράκι είναι γελασμένοι.
Κλείνω στεναχωρημένος για την καφρίλα κάποιων στα 3000 τηλ που μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα αλλά και για την ήδη πεθαμένη μητέρα μου.
Λυπάμαι μάνα

Share.

Comments are closed.