Το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι γίνεται ρήγμα

0

Άνοιξε ο χορός των καρατομήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Τζουμάκα να βλέπει πρώτος την πόρτα της εξόδου ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές παρά τις διακηρύξεις για ενότητα από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης που έχει βρεθεί κοντά στον νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε την κατάσταση σαν «μια φουρτούνα την οποία προσπαθούμε όλοι να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο τρόπο» και δεν απέκλεισε μετά τον Στέφανο Τζουμάκα να υπάρξουν και άλλες διαγραφές.
Το σπιράλ παρατεταμένης εσωστρέφειας που ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος τείνει να παγιωθεί και το καζάνι που βράζει δεν αποκλείεται να… εκραγεί.
«Δοθήκανε αρκετές ευκαιρίες και αρκετός χρόνος σε όλους να συνειδητοποιήσουν πως η επιλογή του νέου αρχηγού έχει γίνει και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα θέματα που έχουμε και να αρχίσει το κόμμα να κάνει παραγωγή πολιτικής» ανέφερε (OPEN TV) o τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και λίγο αργότερα θέλησε να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος όταν ρωτήθηκε εάν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές στελεχών που έχουν τοποθετηθεί κατά του κ. Κασσελάκη όπως ο Νίκος Φίλης.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης που απηχεί τις απόψεις του προέδρου σχολίασε: «αν ακολουθήσουν και άλλες διαγραφές ή όχι εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούν όλοι αυτοί που υποτίθεται πως έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν ξεπεράσουν τα όρια όπως έγινε με τον κ. Τζουμάκα, ο οποίος ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής κριτικής, άρχισε να κάνει κακόβουλη κριτική κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να προκύψουν κι άλλες».
Οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο, οπότε θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμοι για την ενότητα και την ανασυγκρότηση όπως την οραματίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Όμως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ισχυρούς κλυδωνισμούς συντομότερα, αφού μεσολαβεί τον Νοέμβριο η Κεντρική Επιτροπή.
«Κάπως πρέπει να βρεθεί μια άκρη. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται η ένταση και η αντιπαράθεση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το πεδίο. Εδώ καλούμαστε όλοι να δουλέψουμε και όχι να εμφανίζουμε τις προσωπικές μας θέσεις και αντιπαραθέσεις μέσα από τα κανάλια. Έχουμε δουλειά να κάνουμε. Δεν έχουμε χρόνο. Κανέναν δεν ενδιαφέρει πόσο τρώγονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο ναύαρχος Αποστολάκης τείνοντας χείρα συνεργασίας. «Όταν αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις και οι λεκτικές εκφράσεις αρχίζει να μεγαλώνει η απόσταση και αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα προβλήματα δεν λύνονται στο διαδίκτυο, ούτε στα κανάλια. Λύνονται με συζητήσεις μέσα στο κόμμα, για το καλό του κόμματος, όχι το καλό για τον καθέναν» υποστήριξε.
Πυρά από Σκουρλέτη και καρφιά από τον Πολάκη
Τη διαφωνία του για τον τρόπο διαγραφής του Στέφανου Τζουμάκα εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Μπορεί να ζητήσει ο πρόεδρος την διαγραφή ενός στελέχους, αλλά πρέπει να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασίσει. Ειδικά αν είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και με πλειοψηφία των 2/3 να υπάρξει παραπομπή του στελέχους στην Επιτροπή Δεοντολογίας», ανέφερε (ΑΝΤ1) και δήλωσε πως «δεν είναι οπαδός διαγραφών στη βάση πολιτικών απόψεων».
Ρίχνοντας βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι: «Ο κ. Κασσελάκης αντί να είναι ενωτικός, μας επιτίθεται» και πως «υιοθέτησε τη διχαστική προσέγγιση».
Όσον αφορά τον δεύτερο αναρωτήθηκε «γιατί έπρεπε να έχουμε δύο εκφωνήσεις στο θέμα της πανδημίας, που έβγαινε ο κ. Πολάκης και έλεγε αντιεπιστημονικά πράγματα;».
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πολάκη:
«Άκου ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ!
Επειδή σήμερα ξεπέρασες τα όρια σε προσωπικό επίπεδο με μένα τολμώντας να πεις πως «πρόβαλλα αντιεπιστημονικές απόψεις»!
Επειδή σε σχέση με τις γνώσεις μου και την επιστήμη μου δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και δη από άσχετους, να σε ενημερώσω πως αυτές τις τελευταίες 10 μέρες και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ και τρέχω πολύ ,εγώ έκανα ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω τρία χειρουργεία (δείξ’ τα σε κάποιον να σου πει αν ένας «μη επιστήμονας» τα κάνει)
1)Κολεκτομή σε όγκο ορθοσιγμοειδούς (φωτο 3)
2)Τραυματική κήλη υπερκυστική που είχαν αποτύχει δυο χειρουργοί σε τρεις επεμβάσεις να τη διορθώσουν (φωτο 4)
3)Βραγχιακη κύστη σε νέα ασθενή μεγάλου μεγέθους που ακουμπούσε στα μεγάλα αγγεία του τραχηλου!(φωτο 5)
(Βάζω μόνο φωτογραφίες από τις αξονικές ,στη διάθεση σου και τα βίντεο των επεμβάσεων για να δεις πόσο δύσκολη δουλειά είναι και να είσαι πιο σεμνός)
Το κάνω πρώτη φορά αυτό ,αλλά δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ άλλο άσχετοι και ανεπάγγελτοι να με κριτικάρουν για τις γνώσεις μου και την ικανότητα μου σε μια προσπάθεια να με απαξιώσουν και πολιτικα!!
Γιατι εγώ συνεχίζω να δουλεύω και να ασκώ την Ιατρική παρά όλη την άλλη καθημερινή αντιπολίτευση στο Μητσοτακη που ασκώ 4 χρόνια τωρα!!
Εσυ τι ακριβώς κάνεις;;
Γιατί εγώ είχα αξία και πριν τα αξιώματα και θα έχω και μετά από αυτα!!
Μερικοί- μερικοί είχατε πριν ή θα έχετε μετά;;;
Θελουμε να συσπειρώσουμε την κοινωνία και τους ανθρωπους της πραγματικης γνώσης και επιστημοσυνης και οχι τους δήθεν και τους τίποτα που «και εμείς θα βάζαμε» !!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ;;
ΥΓ1. Όσον αφορά την πανδημία δυστυχώς δικαιώθηκα σε ΟΛΑ!!!!! Οποίος δεν το βλέπει έχει θέμα οράσεως!
ΥΓ2. τα άλλα σε άλλη ανάρτηση, τώρα απάντησα γιατί ξεχείλισε το ποτήρι για την επιστημονική μου αξία!»

Share.

Comments are closed.