Πύλος – Μεσσηνία: Ο εορτασμός για την 196η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου [Φωτο]

0

Την 196η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827), ένα από τα πιο σημαντικά πολεμικά γεγονότα της ιστορίας της πατρίδας μας, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, τίμησαν σήμερα με κάθε επισημότητα, η Πύλος και η Μεσσηνία.
Στις 10.30 το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Μισή ώρα αργότερα, στο μνημείο Τριών Ναυάρχων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης – γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον εκπρόσωπο της Βουλής – βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, τον επικεφαλής διοίκησης της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Γιώργο Γιάνναρη, τον επίτιμο πρόξενο της Γαλλίας Αριστείδη Μουτζούρη, τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ – διοικητή Διοίκησης Κέντρων της 4ης Μεραρχίας Πεζικού – υποστράτηγο Ιωάννη Δημητρέλο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη και τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.
Ο οικοδεσπότης δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι και ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως ευγνωμονών της πόλης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιπεριφερειάρχης σε θέματα υγείας και πρόνοιας Αγγελος Χρονάς. Ακολούθησε παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Πύλου – Νέστορος, σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Ναβαρίνον”, όπου και ξεναγήθηκαν από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.
Εκπρόσωποι πρεσβειών, των Ενόπλων Δυνάμεων, του δήμου και της Περιφέρειας μετέβησαν στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι, όπου τελέστηκαν επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στα μνημεία των πεσόντων.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμα οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τις εκδηλώσεις για την 196 επέτειο την Ναυμαχίας του Ναβαρίνο

Share.

Comments are closed.