Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Τζουμάκα: Έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός κόμματος

0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα «στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω», δηλαδή για την διαγραφή του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media.
Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης στέλνει μήνυμα και στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται στα κανάλια:
«Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».
Η ανάρτηση Κασσελάκη για Τζουμάκα

Οι δηλώσεις Τζουμάκα που έφεραν τη διαγραφή του
Σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την ικανότητά του να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση σε νικηφόρο πορεία.
«Αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Εν γνώσει του Τσίπρα ήρθε, άλλο τι στάση κρατάει. Υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία», είπε ο Στέφανος Τζουμάκας.
Ο κ. Τζουμάκας συνέχισε την επίθεση κατά του κ. Κασσελάκη, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει. Υπέστη την πρώτη ήττα, τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ. Πολιτική Γραμματεία) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».
Επιπλέον ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε ότι η ηγεσία του Κασσελάκη μπορεί να αμφισβητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και απ’ έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε.

Τζουμάκας σε Κασσελάκη: Δημοκρατική εκτροπή, θα τρίζουν τα κόκαλα του Α. Παπανδρέου
Με μία οργισμένη δήλωση απάντησε ο Στέφανος Τζουμάκας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, μετά την παραπομπή του με το ερώτημα της διαγραφής.
Αρχικά, ο κ. Τζουμάκας κάνει λόγο για «δημοκρατική εκτροπή», κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη για «παραβίαση του καταστατικού» και υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του».
«Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζουμάκας.
«Δεν είναι η πρώτη δημοκρατική εκτροπή που γνωρίζω στην πολιτική μου διαδρομή.
Πρόεδρος κόμματος, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και παραβιάζοντας το Καταστατικό, ανακοίνωσε ότι ”έθεσα εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, για τις πολιτικές μου απόψεις, τις οποίες πάντα εξέφραζα δημόσια.
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο συμπορεύθηκα με έντονες πολιτικές συγκρούσεις και ουδέποτε διανοήθηκε να στραφεί εναντίον μου διοικητικά. Αλλά και ο προκάτοχός του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας, θεωρούσε αδιανόητη τη διαγραφή στελέχους για τις απόψεις του.
Πρόκειται ξεκάθαρα για διοικητικά μέτρα ενάντια σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.
Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια. Επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα, παραπέμπουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.  Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αποχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που είναι η νέα αρνητική εκδοχή για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Τις απόψεις μου τις έχω διατυπώσει τόσο στις δημόσιες παρουσίες μου με την υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στην τελευταία Σύνοδο της Πολιτικής Γραμματείας.
Ότι δηλαδή το κόμμα διέρχεται κρίση ηγεσίας και πολιτικής συνοχής και εξ αυτού του λόγου είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της διαπλοκής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια είναι γνωστοί. Στην παρούσα υπόθεση συγκρούονται, όντως, ”δύο κόσμοι”.
Έχουμε αποδείξει έμπρακτα και με συνέπειες ποιοι έχουμε αγωνιστεί για αξίες και πολιτικές νίκης και ποιοι είναι οι εκφραστές μεθοδεύσεων, πολιτικών ήττας και εκφυλισμού.
Οι πολίτες μας κρίνουν
».

Ο Νίκος Φίλης για τη διαγραφή του Τζουμάκα
Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν για τη διαγραφή του Τζουμάκα είναι και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για άγνοια καταστατικού και της «δημοκρατικής κουλτούρας του κόμματος».

Νίκος Φίλης – Στέφανος Κασσελάκης

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.
Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στέφανου Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.
Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πώς εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση” των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!
Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
».

Η απάντηση της Κουμουνδούρου
Πηγές από την Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο κ. Φίλης, ανέφεραν ότι «μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η “ολιγαρχία” και η “διαπλοκή” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του. Η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι προσχηματική. Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται τη συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;».

Ο Παύλος Πολάκης για τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα
Ο υπερτομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προέβη σε ανάρτηση λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από το κόμμα.
Στη δημοσίευσή του, λίγα λεπτά μετά από εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σημερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διαλυσης!! Καντο εκτός κόμματος!
Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis :
Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα
τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και
στη Μεταπολίτευση.
Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα
ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη
τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».
Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω
στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.
Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους
προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων-σταματάει εδώ

Share.

Comments are closed.