Categories: Διεθνή

Άκρως απόρρητα έγγραφα της Χαμάς αποκαλύπτουν σχέδιο της σφαγής κίμπουτζ Κφαρ Άζα και της απαγωγής παιδιών

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC δημοσίευσε άκρως απόρρητα έγγραφα και χάρτες που εντοπίστηκαν  το Σάββατο πάνω σε Παλαιστίνιους της Χαμάς που σκοτώθηκαν στο νότιο Ισραήλ, τα οποία δείχνουν λεπτομερή σχέδια για τη στόχευση παιδιών και νέων στο Κφαρ Άζα κίμπουτζ (Kfar Aza kibbutz) , ένα θρησκευτικό κιμπούτς στην έρημο Negev.
Τα έγγραφα περιελάμβαναν τα πάντα, από χάρτες που καθόριζαν την τοποθεσία των νηπιαγωγείων και των σχολείων, σχέδια για το πόσοι θα σκότωναν και θα έπαιρναν ομήρους, καθώς και λεπτομερή σχέδια απόδρασης. Αν και τα σχολεία στο Ισραήλ είναι κλειστά τα Σάββατα, πολλά ισραηλινά παιδιά παίζουν στα γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου στα σχολεία.
Τα έγγραφα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» δόθηκαν στους δημοσιογράφους του NBC από ισραηλινούς πρώτους ανταποκριτές.
Τα έγγραφα περιείχαν επίσης εντολές για δύο άρτια εκπαιδευμένες τρομοκρατικές μονάδες της Χαμάς να περικυκλώσουν και να διεισδύσουν σε χωριά και να στοχεύσουν μέρη όπου υπήρχαν άμαχοι, ειδικά τοποθεσίες όπου είναι πιθανό να βρίσκονται παιδιά.
Μια σελίδα με την ένδειξη “Top Secret” περιγράφει ένα σχέδιο επίθεσης για τον Kfar Sa’ad, λέγοντας ότι η “μονάδα μάχης 1” κατευθύνεται να “περιέχει το νέο σχολείο Da’at“, ενώ η “μονάδα μάχης 2” είναι να “συλλέξει ομήρους“, “να ερευνήσει το κέντρο νεολαίας Bnei Akiva” και “να ερευνήσει το παλιό σχολείο Da’at“.
Μια άλλη σελίδα με τίτλο «Άκρως Απόρρητος Ελιγμός» περιγράφει ένα σχέδιο για μια μονάδα της Χαμάς να εξασφαλίσει την ανατολική πλευρά του Kfar Sa’ad, ενώ μια δεύτερη μονάδα ελέγχει τη δυτική. Λέει «σκοτώστε όσο το δυνατόν περισσότερους» και «συλλάβετε ομήρους». Άλλες εντολές περιλαμβάνουν την περικύκλωση μιας τραπεζαρίας και την κράτηση ομήρων σε αυτήν.
Η ανακάλυψη των πειστηρίων αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι η σφαγή διαπράχθηκε από πολίτες της Γάζας, αποδεικνύοντας ότι η Χαμάς σχεδίασε αυτή την επίθεση σχολαστικά και προσεκτικά. Μάλιστα μια ισραηλινή πηγή αναφέρει στο NBC ότι: «το επίπεδο εξειδίκευσης θα έκανε οποιονδήποτε στον τομέα των πληροφοριών να πέσει έξω».
Από το σύνολο των εγγράφων φαίνεται ότι η Χαμάς συγκέντρωνε συστηματικά πληροφορίες για κάθε κιμπούτς που συνόρευε με τη Γάζα και δημιουργούσε συγκεκριμένα σχέδια επίθεσης για κάθε πόλη, συμπεριλαμβανομένης της σκόπιμης στόχευσης γυναικών και παιδιών.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία ανάλυσης και διερεύνησης των εγγράφων.
Με πληροφορίες από το nbcnews.com και την jpost.com

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

3 ώρες ago

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

6 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

7 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

8 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

20 ώρες ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

1 ημέρα ago