Νίκος Πράσσος*: Ένα άλλο Χαλάνδρι είναι εφικτό

0

Ένα παλαιό (ουτοπικό) σύνθημα έλεγε πως «μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή». Παραφράζοντάς το, θα έλεγα πως (και) ένα άλλο Χαλάνδρι είναι εφικτό. Με την έννοια πως η πόλη όπου μεγαλώνουμε, κατοικούμε, εργαζόμαστε και θα ζήσουν αύριο τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αξίζει κάτι καλύτερο.
Χωρίς να μηδενίζω το έργο της δημοτικής Αρχής, θεωρώ πως ο κύκλος της μετά από περίπου δέκα χρόνια έχει κλείσει. Χρειάζεται να εισπνεύσουμε φρέσκο αέρα, καθώς η σημερινή διοίκηση τείνει να γίνει κατεστημένο. Η απουσία νέων ιδεών είναι εμφανής, η κούραση είναι δεδομένη, ενώ και οι πολίτες φρονώ ότι αναζητούν κάτι καινούργιο, που μπορεί να πάει την πόλη μπροστά.
Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε με την ευρεία δημοτική παράταξη που έχουμε δημιουργήσει.
Παρότι δεν κρύβουμε την πολιτική μας ταυτότητα και την υποστήριξη που έχουμε από το ΠΑΣΟΚ, δεν διακατεχόμαστε από κομματικές αγκυλώσεις. Το ψηφοδέλτιο που έχουμε συγκροτήσει είναι πλατύ, απόρροια και της άμεσης ή έμμεσης συνεργασίας τριών δημοτικών παρατάξεων.
Συνεπώς δεν είμαστε άλλη μια δημοτική παράταξη, αλλά μια άλλη δημοτική παράταξη, με όραμα, όρεξη, μεράκι. Κομίζουμε ιδέες για το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τους ελεύθερους χώρους, τις παιδικές χαρές, τις κοινωνικές δομές.
Και ταυτόχρονα δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι, ούτε εμφανιζόμαστε λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές για να κάνουμε τους σωτήρες. Είμαστε άνθρωποι που εδώ και πολλά χρόνια παρεμβαίνουμε στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης, δεν απουσιάζουμε από τα δημοτικά συμβούλια, δεν κάνουμε στείρα και καταγγελτική αντιπολίτευση. Καταθέτουμε προτάσεις και λύσεις, λειτουργούμε συνθετικά και δημιουργικά.
Γιατί ο γνώμονάς μας είναι το καλό του Χαλανδρίου και των δημοτών μας. Αυτό το αξίωμα θα υπηρετήσουμε από την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε όποια θέση και αν μας τοποθετήσουν οι δημότες. Γνωρίζουν, άλλωστε, πως όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε δίπλα στους πολίτες, όπως κάνουμε καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια.

* Ο Νίκος Πράσσος είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου με την παράταξη «Μένω στο Χαλάνδρι»

Share.

Comments are closed.