Γιάννης Σγουρός : Η ακρίβεια πριονίζει το εισόδημα των νοικοκυριών – Θα ασκήσουμε με ένταση τις αρμοδιότητες των αγορανομικών ελέγχων

0

Για τα θέματα της ακρίβειας που πριονίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών και βασανίζουν κάθε ελληνική οικογένεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Γιάννης Σγουρός που περιόδευσε σε λαϊκές αγορές στο νησί της Σαλαμίνας.
Οι πολίτες εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αγωνία τους για τις τιμές όλων των βασικών αγαθών που έχουν εκτροχιαστεί με αποτέλεσμα το εισόδημα των συνταξιούχων και των μισθωτών να εξανεμίζεται πριν καν φθάσει το πρώτο 15μερο, αφού αγαθά όπως το λάδι, το κρέας, το τυρί έχουν γίνει απλησίαστα.
Ο Γιάννης Σγουρός δεσμεύθηκε ότι ως Περιφερειάρχης Αττικής θα ασκήσει με ιδιαίτερη ένταση τις ξεχασμένες από την περιφέρεια αρμοδιότητες των αγορανομικών ελέγχων ώστε να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και τεχνητών ανατιμήσεων που εκτοξεύουν τις τιμές στο ράφι. Τόνισε μάλιστα ότι η κατάσταση ανοχής και σιωπής που επικρατεί σήμερα είναι βολική για την κυβέρνηση και τα μεγαλοσυμφέροντα όχι όμως και για τους πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων  αντιμετωπίζουν πια σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Παράλληλα εξήρε τον θεσμό των λαϊκών αγορών που είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρατήσει το ξέφρενο ράλι των τιμών βοηθώντας τους πολίτες χαμηλών εισοδημάτων να βρουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.  
Στη Σαλαμίνα ο Γ. Σγουρός είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Γ. Παναγόπουλο και συνεργάτες του αλλά και με εργαζομένους στον δήμο με τους οποίους συζήτησε για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το δημαρχείο Παλλήνης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο και τους συνεργάτες του, ενώ στη συνέχεια συνάντησε τον Χρήστο Αηδόνη στο εκλογικό του κέντρο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του. Στο πρώην δημαρχείο της Παλλήνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον αντιδήμαρχο και τους εργαζόμενους. Η περιοδεία στην Αν. Αττική ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Δήμου Παλλήνης.

Share.

Comments are closed.