Πύρινη νίκη για τον Χάρη Ρώμα- Επανέρχεται η νομιμότητα στο Χαλάνδρι

0

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος του Χαλανδρίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο φως» Χάρης Ρώμας ενημερώνει του πολίτες της πόλης σχετικά με τη δικαίωσή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου με την οποία καθοριζόταν η σειρά των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών, γιατί σύμφωνα με την απόφαση είναι αναρμόδιο.
Συγκεκριμένα η απόφαση, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Αρμόδια για την απαγόρευση επικείμενης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης είναι η κατά τόπον αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή με σύμφωνη γνώμη του οικείου προέδρου πρωτοδικών, η οποία παρέχεται το αργότερο έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την έναρξη της επικείμενης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, και απλή γνώμη των οικείων Δημάρχων ή των υπεύθυνων Προέδρων ή Διευθυνόντων Συμβούλων δημοσίων φορέων διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένων, η οποία διατυπώνεται εγγράφως ή σε επείγουσες περιπτώσεις, προφορικά και μνημονεύεται στη σχετική απόφαση. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου τεκμαίρεται, ότι η σύμφωνη γνώμη έχει παρασχεθεί

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα
«Πύρινη νίκη για τον Χάρη Ρώμα και το δημοτικό του συνδυασμό Χαλάνδρι στο φως.
Δικαιώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Υποψήφιο Δήμαρχο Χάρη Ρώμα και ακυρώνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου (Χάρης Ρώμας) ανέδειξε πρόσφατα το θέμα νομιμότητας που προκύπτει στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, όταν σύσσωμο προέβη  σε έκνομη ομόφωνη  απόφαση, με την οποία αναρμοδίως αποφάσισε για τις ημερομηνίες των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών.
Ο Χάρης Ρώμας προσέφυγε έναντι της απόφασης αυτής στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Η πρόσφυγή του έγινε δεκτή με την υπ’ αριθμόν απόφαση 76698/27-9-2023 και ακυρώνει την υπ’ αριθμόν 336/2023 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου .  (βλ.επιισυναπτόμενο).
Υπενθυμίζεται ότι πρώην Δήμαρχος του Χαλανδρίου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δήλωσε ανερυθρίαστα ότι οι αποφάσεις του ΔΣ είναι πάνω από τις εγκυκλίους, μία δήλωση που ήρθε σε πλήρη σύμπνοια  με το σύνολο των παρόντων  αιρετών.
Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ότι, ο φόβος είναι τεράστιος έναντι στη νέα ιδέα που εκπροσωπεί ο Χάρης Ρώμας, όχι μόνο για να μη χάσουν την καρέκλα που χρόνια γυροφέρνουν οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά και για να μην υπάρξει διαφάνεια και νομιμότητα!!!
 Εύλογες οι απορίες τι ακόμα  θα βγει στο φως όταν με την ψήφο των Χαλανδραίων ο Χάρης Ρώμας θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.
Η νομιμότητα και η διαφάνεια επιστρέφουν στο Χαλάνδρι

Share.

Comments are closed.