Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η αυτοδιοίκηση των κολλητών, των αγορασμένων και των “αγοραστών” αποδείχθηκε ανεπαρκής [Βίντεο]

0

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες οφείλουν να στηρίξουν υποψηφίους ικανούς και σοβαρούς, με γνώση, εμπειρία, τεχνογνωσία και σχέδιο για τους δήμους και τις περιφέρειες», τόνισε μιλώντας στο OPEN στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας ότι «Πρέπει να φύγουμε από τους όρους του μικροκομματικού συμφέροντος και της επικοινωνιακής προβολής. Αυτό που χρειάζεται η περιφερειακή διακυβέρνηση είναι ικανότητα, λογοδοσία και διαφάνεια. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα, και την ανικανότητα την πληρώσαμε ήδη και μάλιστα ακριβά».
Ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε το διαχρονικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση και την ταύτιση του κόμματος με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τα αξιόλογα στελέχη. «Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι αταλάντευτα κατά του λαϊκισμού και των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Σηκώσαμε, άλλωστε, κόστος που δεν μας αναλογούσε στον πόλεμο μας ενάντια του λαϊκισμού, με μόνο γνώμονα το καλό της πατρίδας  μας».
Για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης προς το παρόν απευθύνθηκε μόνο στο κομματικό ακροατήριο, με όρους επικοινωνιακούς και πολιτικής συνθηματολογίας. Από εδώ και πέρα θα απευθυνθεί στην υπόλοιπη κοινωνία. Υπενθύμισε δε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα για τα οποία ο κ. Κασσελάκης προς το παρόν δεν έχει πάρει σαφή πολιτική θέση. Για εμάς η πολιτική αντιπαράθεση οφείλει να προτάσσει την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής ολοκληρωμένης αντιπρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. «Ποιο είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης στις καταστροφές στη Θεσσαλία; Ποιο είναι το σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στην πολιτική προστασία και στην πρόληψη; Ποιο είναι το σχέδιο για τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η αξιοπρέπεια στην εργασία, η φορολογική δικαιοσύνη, η ενέργεια; Ποια είναι η θέση μας για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Σε αυτά θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι, και φυσικά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση».
Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στη θέση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και έθεσε ακόμη μια πρόταση στο δημόσιο διάλογο, την αξιοποίηση και των φορολογικών αρχών για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Χριστοδουλάκη στην συγκεκριμένη εκπομπή

Share.

Comments are closed.