Δράσεις του Συλλόγου ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Χαλανδρίου, Οκτώβριος 2023

0

Οι ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Χαλανδρίου, η νέα πεζοπορική ομάδα στο Χαλάνδρι, υποδέχονται τον Οκτώβριο με εξορμήσεις στη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο καθώς και μια, αστική πεζοπορία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

  • Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023: Αστική πεζοπορία στο Χαλάνδρι ενάντια στο καρκίνο του, μαστού

Οι Δραπέτες της πόλης καλούν όλα τα μέλη και φίλους της σε μια πεζοπορία αστικού χαρακτήρα, και πρόληψης εναντίον του καρκίνου του μαστού.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου ώρα 09:30 μπροστά από το κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου θα ξεκινήσουμε να, περπατήσουμε χαλαρά σε μια καταπράσινη διαδρομή του Χαλανδρίου μέχρι το πάρκο Αττικής, οδού.
Λεπτομέρειες δραστηριότητας.
Διαδρομή
3,3χλμ χρόνος 40 λεπτά

Επιστροφή 3,3,χλμ 40 λεπτά.
Στο τέλος της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε Pilates με την Δήμητρα Χαραλάμπους.
Δήμητρα Χαραλάμπους: Είμαι απόφοιτη της Κρατικής σχολής χορού (Κρατικής σχολής, ορχηστικής τέχνης 2001) και διπλωματούχος καθηγήτρια Pilates σε όργανα και εξοπλισμό, (pilates standard 2020) και θα παραδώσω τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο πάρκο της Αττικής οδού, ένα μάθημα Pilates ασκήσεων εδάφους (mat) για την εκδήλωση του πεζοπορικού συλλόγου, «ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» κατά του καρκίνου του μαστού.

Για την ημέρα αυτήν να έχουμε μαζί μας ένα στρωματάκι , νερό ,άνετα ρούχα και την, καλή μας διάθεση!! Θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά μέσα σε αυτήν την υπέροχη, πρωτοβουλία Των Δραπετών !!

  • Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023:Αρχαία Μυωνικά Μονοπάτια (Αγία Ευθυμία)

Συμμετοχή στη Πεζοπορική Εκδήλωση του Συλλόγου «Φως Πολιτισμού Αρχαίας Μυωνίας,΄Τμήμα Δρόμου Δελφών» – Σερνικάκι – Ακρόπολη Μυωνίας (Αγίας Ευθυμίας) .
Συμμετέχουμε συμβολικά στο πρόγραμμα φύτευση νέων ελαιόδεντρων βοηθώντας στην, αντικατάσταση των καμένων δένδρων του παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Η συνάντηση μας θα γίνει 06:30 στο Μετρό Χαλανδρίου
Αναχώρηση 06:45 με Ενδιάμεσους, Σταθμούς επιβίβασης γέφυρα Καλυφτακη 07:10 Άγιο Στέφανο 07:20
Άφιξη στον Ελαιώνα ΑΜΦΙΣΣΑΣ για Πεζοπορία

Μετά το τέλος της Πεζοπορίας και τον τερματισμό στην πλατεία του χωριού Αγία Ευθυμία θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική, χορό, φαγητό & ντόπιο κρασί.
17:00 Αναχώρηση για Αθήνα.
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 25 ευρώ.
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
-τη μεταφορά μας προς και από τον προορισμό μας με Πούλμαν .
-τις διαδρομές
-έξοδα οδηγού.
-διόδια.
-ότι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής . Ακυρώσεις 4 μέρες πριν την πεζοπορία, δεν επιστρέφονται οι συμμετοχές αν δεν καλυφθεί η θέση.

  • 27-28-29 Οκτωβρίου 2023: Τριήμερη εξόρμηση στα Ζαγοροχώρια (Ιωάννινα – Κόνιτσα – Πάπιγκο – Μονοδένδρι)

Παρασκευή 27/10/2023: Αναχώρηση από το μετρό Χαλανδρίου
Άφιξη στα Ιωάννινα για φαγητό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας – ALEXIOS HOTEL***.
Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για καφέ, βόλτα , φαγητό.
Σαββατο 28/10/2023: Πεζοπορία στη Κόνιτσα -Γεφύρι – Μονή Στομίου
Κόνιτσα: Ένα χωριό στην Ήπειρο με αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, φαράγγια
Στην καρδιά της Ηπείρου, 64 χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα, βρίσκεται μια κωμόπολη, πανέμορφη, με επιβλητικά αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, λιθόστρωτα σοκάκια και ποτάμια.

Θεωρείται ο παράδεισος όσων αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες.
Οι επισκέπτες μαγεύονται από την ομορφιά του τόπου όπου συνδυάζει μοναδικά την ηρεμία με τις αθλητικές δραστηριότητες, ενώ κάθε εποχή έχει τη δική του ομορφιά.
Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται το φαράγγι του Αώου με το πιο διάσημο και επιβλητικό μονότοξο λιθόκτιστο γεφύρι που διακρίνεται για το τόξο του και έχει χτιστεί από το 1869.
Πεζοπορία και επίσκεψη στη μονή Στομίου
Από το Γεφύρι ξεκινάει το μονοπάτι ( 440μ υψόμετρο) για να φτάσεις στη Μονή Στομίου (680μ υψόμετρο). Μια εύκολη διαδρομή διάρκειας 2 περίπου ωρών. Το τοπίο που θα συναντήσεις θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω για την μαγευτική θέα που θα αντικρίσεις.

Σε μία πολύ εντυπωσιακή τοποθεσία, σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα, ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφης και της Τραπεζίτσας βρίσκεται η Μονή Στομίου. Αρχικά, το μοναστήρι, το οποίο ιδρύθηκε το 1442, βρισκόταν στις πλαγιές της Τραπεζίτσας -διασώζεται μέχρι σήμερα με την ονομασία «Παλιομονάστηρο». Στη σημερινή του θέση μεταφέρθηκε το 1774. Πρόκειται για ενεργό ανδρικό μοναστήρι με 11 νεόκτιστα κελιά και με θέα που κόβει την ανάσα.
Στο συγκεκριμένο μοναστήρι έζησε μια περίοδο της ζωής του ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος βοήθησε στην ανακαίνιση του.
3η ημέρα 29/10/2023: Πάπιγκο – Μονοδένδρι
Επίσκεψη στο Πάπιγκο – Μονοδένδρι

7:30 πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μεγάλο Πάπιγκο και Μονοδένδρι.
Πρώτη στάση Πάπιγκο για μια όμορφη περιήγηση.
Δεύτερη στάση Μονοδένδρι με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά & θέα που κόβει την ανάσα!
17:00Αναχώρηση για Αθήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :

• στο email : drapetesthspolis@gmail.com
• στο τηλ. :6974999545 – Σωτήρης Μανίκας
• στο facebook : Δραπέτες της πόλης

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner