Λαμία: Μαθητής τραυματίστηκε πέφτοντας από την ταράτσα του σχολείου του –Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε  το υπουργείο [Bίντεο]

0

Σοβαρό ατύχημα με 13χρονο μαθητή σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9/23) στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας στον Αφανό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport μαθητής της Α’ Γυμνασίου βρισκόταν στο πίσω χώρο του κτιρίου (ταράτσα) και πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη στα κάγκελα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες άλλων παιδιών. Τότε υποχώρησε το προστατευτικό πλέγμα και βρέθηκε στο κενό από ύψος τουλάχιστον 5 μέτρων!
Όπωε ήταν φυσικό επικράτησε πανικός με το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να σπεύδουν να βοηθήσουν το μικρό μαθητή που αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις του.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο για να τον παραλάβει κι ενώ ο μαθητής είχε αρχίσει να συνέρχεται. Σύμφωνα με όσα μάθαμε, ο μαθητής διατηρεί επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και ιδιαίτερα στη σπονδυλική του στήλη καθώς και μώλωπες στο πρόσωπο, εξαιτίας της πτώσης του.
Στο σημείο έφτασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο ΓΝ Λαμίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση του μαθητή. Επίσης επί τόπου έφτασαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, για να ενημερωθούν πως έγινε το κακό.
Ο χώρος της ταράτσας έκλεισε  προσωρινά, προκειμένου να μην υπάρξει νέο ατύχημα και για να ακολουθήσει επιθεώρηση από ειδικούς της κατάστασης όλης της περίφραξης, καθώς και αναλυτική διερεύνηση όλων των λεπτομερειών για την εξακρίβωση των αιτιών του σοβαρού ατυχήματος.
Στη Λαμία έτυχε να βρίσκεται και ο ΓΓ του Υπουργείου, Γιάννης Κατσαρός, ερχόμενος από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, οπότε πήγε και αυτός στο σημείο του ατυχήματος και φρόντισε για την διακομιδή και νοσηλεία του μαθητή σε Νοσοκομείο των Αθηνών
Ήδη ο 13χρονος νοσηλεύεται στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων από χθες, ενώ το υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Δείτε βίντεο του LamiaReport  για τον τραυματισμό του μαθητή σε σχολείο στη Λαμία

 

Share.

Comments are closed.