Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69% -Τα επίσημα αποτελέσματα

0

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, με διαφορά 13,38% από την Έφη Αχτσιόγλου
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος στα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο 75% της καταμέτρησης, ήτοι σε 371 από 537 εκλογικά τμήματα έλαβαν:

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 56.461 ψήφους, ποσοστό 56,69%
  • Η Εφη Αχτσιόγλου έλαβε 43.139 ψήφους, ποσοστό 43,31%

Ψήφισαν 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Κουμουνδουρου στον Β γύρο της μονομαχίας Κασσελάκη-Αχτσιόγλου περίπου 8.750 ήταν τα «παλιά» μέλη που πήγαν σήμερα στις κάλπες, και δεν είχαν πάει να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή.
Η Εφη Αχτσιόγλου και λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη όπου του έδωσε συγχαρητήρια.

Οι δηλώσεις της Εφης Αχτσιόγλου
Για μεγάλη συμμετοχή που σημαίνει ότι η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς, μίλησε η Εφη Αχτσιόγλου.

Όπως πρόσθεσε «ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς εμάς. Ευχαριστώ όσους προσήλθαν στην κάλπη, Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για τις μάχες που έρχονται.
Τηλεφώνησα και συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη. Εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, τους συνεργάτες μου και τον μικρούλη μου γιο
».

Ο Κασσελάκης από Κουμουνδούρου: Σήμερα κέρδισε το φως – Μαζί θα τα αλλάξουμε όλα
Ενωτικός και με ειδική αναφορά στους πληγέντες της Θεσσαλίας. Οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.
Στις 12:01 έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τον φίλο του και δικηγόρο Μανώλη Καπνισάκη ο οποίος οδηγούσε την μηχανή που τον μετέφερε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Χειροκροτούμενος από τον κόσμο και αφού ζήτησε ηρεμία και χαμόγελα τόνισε: «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα είναι το μέλλον. Το μυαλό μου είναι με τους πληγέντες στην Θεσσαλία και εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους.
Ευχαριστώ τα 150 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν, αλλά και όλους τους εθελοντές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα
».

«Μαζί θα τα αλλάξουμε όλα» απάντησε στο σύνθημα «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» και ευχαρίστησε τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους βουλευτές που τον στήριξαν.
Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Παππά –ο οποίος βρέθηκε δίπλα του την ώρα που μιλούσε- για την υποστήριξη ως πραγματικός σύντροφος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την οικογένειά του και τον Τάιλερ για την παρουσία του.
«Επικοινώνησα με την Εφη Αχτσιόγλου και της έδωσα συγχαρητήρια και της είπα ότι την εκτιμώ και πως προσβλέπω στην συνεργασία της, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο».
«Σέβομαι και εκτιμώ την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε και υποσχέθηκε ότι δεν θα την προδώσει ποτέ.
«Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας πως το πρώτο του ταξίδι θα γίνει στην Κύπρο.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος είχε στηρίξει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου στον β’ γύρο από τη στιγμή που η δική του υποψηφιότητα δεν κατάφερε να πάρει κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις του α’ γύρου με ανάρτηση του αναφέρθηκε στην αριστερά, τονίζοντας ότι «έχει μάθει στα δύσκολα» και πως «είναι εδώ».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας,συνεχίζουμε πάντα αριστερά».

Share.

Comments are closed.