Βόμβα Φίλη: Ο Κασσελάκης από το 2012 έως το 2015 ψήφισε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του [Βίντεο]

0

Βόμβα μεγατόνων έριξε κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο πρώην υπουργός και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Παράλληλα καταδίκασε τις εσωκομματικές διαδικασίες που διεξάγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «υποκοσμιακού χαρακτήρα» επιθέσεις από λογαριασμούς του διαδικτύου που υποστηρίζουν Κασσελάκη.
«Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο Πολάκης και ο Ξανθός έδιναν την μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη ΝΔ. Ψήφιζε Μητσοτάκη και ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη από το 2012 έως το 2015, που ήταν κυβέρνηση ο Μητσοτάκης και προσυπέγραφε συνεπώς τις μνημονιακές πολιτικές αυτές. Το έχει γράψει ο ίδιος και μετά υποστήριζε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για να γίνει αρχηγός της ΝΔ. Πώς μπορεί να επικαλείται με αξιοπιστία στον απλό πολίτη και να του λέει ότι εγώ ήμουν ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΝΔ», είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας χθες στο Kontra Channel.
Επιπλέον , ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο τοξικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ότι κάνουν τέτοιου είδους επιθέσεις.
«Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν αρχίσει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους με ανοίκειους χαρακτηρισμούς και απειλές ότι θα μας κρεμάσουν στο Σύνταγμα. Διάβασα ότι πρέπει να υπάρξει αποπαρασίτωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι φράση του Γκέμπελς, που αφορούσε όσους ήθελε να σκοτώσει ο Χίτλερ» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Οι συγκεκριμένοι όπως μιλάνε είναι υποκοσμιακού χαρακτήρα και θα περίμενα να υπάρχει καταδίκη από τον Κασσελάκη, όπως η Έφη κι εμείς δώσαμε μάχη για τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχθηκε. Περιμέναμε να τους μαζέψουν, δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί», είπε με νόημα και πρόσθεσε ότι «αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα το οποίο είναι σε βαθιά κρίση».
Επίσης ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βγει δημόσια και να πάρει θέση για ζητήματα που έχουν μπει στον δημόσιο διάλογο.
«Το κλίμα επιδεινώνεται και από διάφορα δήθεν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σαν αυτό που λέει ότι ζήτησαν από τον Τσίπρα να φύγει η Αχτσιόγλου, το διαβόητο SMS και δεν διαψεύδονται αμέσως από τον ίδιο τον Τσίπρα προσωπικά. Τον εμπλέκουν αυτοί οι αλητήριοι ενώ ο Αλέξης είναι απέξω. Εδώ έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Αλέξης Τσίπρας να τα διαψεύσει δημόσια», είπε. Παράλληλα, ζήτησε «να σταματήσει η εργαλειοποίηση του ονόματος του Τσίπρα από τον Κασσελάκη».
Ο κ. Φίλης ‘αφησε επίσης αιχμές και για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος ένα μήνα μέλος και να γίνεται υποψήφιος πρόεδρος.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές του θέσεις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Άκουσα τον Κασσελάκη να λέει όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ότι διαλύθηκε το 41% του Μητσοτάκη. Μπορεί έτσι να τα κάνουν στην Αμερική, αλλά εδώ χρειάζεται δουλειά. (…) Αυτό δεν είναι θέμα ενός Μεσσία για να γίνει όποιος και αν είναι αυτός. Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής να γίνει αυτοδημιούργητος αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του κ. Νίκου Φίλη στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη

Share.

Comments are closed.