Η Ιράτσε Γκαρσία ζητά άμεσα μέτρα στήριξης από την Κομισιόν για τη Θεσσαλία μετά την επίσκεψή της στις πληγείσες περιοχές [Βίντεο]

0

Πριν από τρεις μέρες η Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  Νίκο Ανδρουλάκης, τον ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου και άλλα στελέχη – επισκέφτηκε (Ναι! επισκέφτηκε, αλλά δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, γιατί είχαμε τον Κασσελάκη στο γυμναστήριο) – την κατεστραμμένη Θεσσαλία και είδε από κοντά την όλη καταστροφή.
Η Ιράτσε Γκαρσία, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Παπανδρέου ταξίδεψαν την περασμένη Δευτέρα στις περιοχές της Μεταμόρφωσης Παλαμά Καρδίτσας και στο Κεραμίδι Τρικάλων το οποίο είχε απομονωθεί για περισσότερο από 12 ημέρες.
Μετά την επιστροφή της στις Βρυξέλλες, απέστειλε επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πέντε αρμόδιους Επιτρόπους, Γιόχανες Χαν, Νικολά Σμιτ, Ελίζα Φερρέιρα, Γιάνους Βογιεχόφσκι, Γιάνεζ Λενάρτσιτς, ζητώντας «έκτακτα και επείγοντα μέτρα» για την ανακούφιση των πληγέντων στη Θεσσαλία.
«Ταξίδεψα προσωπικά στην περιοχή και συναντήθηκα με τους πληγέντες πολίτες, τις οικογένειές τους, τους αγρότες και τις τοπικές αρχές, οπότε επιτρέψτε μου να μεταφέρω την αγωνία τους και την έκκλησή τους για βοήθεια», αναφέρει η κυρία Γκαρσία στην επιστολή της.
Συνεχίζοντας προσθέτει: «Περισσότερα από 100.000 ζώα εκτροφής έχουν σκοτωθεί (πρόβατα, αγελάδες, χοίροι). Καθώς δεκάδες χιλιάδες ζώα πνίγηκαν, το πλημμυρισμένο νερό θεωρείται τώρα τοξικό, αποτελώντας μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Σοκαρίστηκα ιδιαίτερα κατά την επίσκεψή μου, πως μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι αρχές δεν έχουν ακόμα παρέμβει για την αφαίρεση των νεκρών ζώων, δημιουργώντας τεράστιο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για την περιοχή με τη μόλυνση των υδροφόρου ορίζοντα».

Δείτε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας, με τις δηλώσεις που έγιναν από την Ιράτσε Γκαρσία, το Νίκο Ανδρουλάκη και τον Νίκο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης

Share.

Comments are closed.