24ωρη Πανελλαδική  απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ  για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

0

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημόσιων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έχει προαναγγείλει απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη «ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».
«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ για την Αθήνα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:30 το πρωί», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
    «24ωρη Πανελλαδική Απεργία Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.
                                      Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και ο ΟΑΣΑ, με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου. Οι στάσεις εργασίας είναι προγραμματισμένες από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα.

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές, οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Δεν υπάρχουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός -ΗΣΑΠ, προαστιακός, τρένα)

Στην απεργία συμμετέχει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) αποφάσισε, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Παναθηναϊκή Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ
                               «ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ..
                                        Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία

Απεργούν και οι εκπαιδευτικοί
Οι δάσκαλοι και καθηγητές, όπως ανακοίνωσαν οι Ομοσπονδίες τους, θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Σε κοινή τους ανακοίνωση των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ αναφέρουν:
«ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΕΛΜΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι – Μαζί με το λαό ενότητα και πάλη
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.
Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 π.μ. 
Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!
»

Στο χώρος της τυγείας απεργούν ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου, ενώ καλεί στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν.

Παράλληλα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκηρύσσει και η ΠΟΕΔΗΝ για τις 21 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της ότι, «Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
                                                   «24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
                                                  ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
                                 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.
Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.
Για να «ζήσει» αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.
Στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι που επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει τις συνθήκες που εργάζονται οι οποίες θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων.
Ζητάμε την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης.
Στα Νοσοκομεία εργάζονται 2.000 υπάλληλοι σε νευραλγικές υπηρεσίες (τραυματιοφορείς, τεχνική υπηρεσία, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ) στη πρώτη γραμμή με τα προγράμματα της ΔΥΠΑ των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών με διετείς συμβάσεις. Λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία και οι συνάδελφοι «για λίγο» είτε στο όριο ηλικίας είτε στον αριθμό των ενσήμων δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης παράτασης των συμβάσεων για ένα έτος. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τον Υπουργό εργασίας για την παράταση των εν λόγω συμβάσεων. Απολύονται σταδιακά παρότι μας είναι απολύτως απαραίτητοι αν και εκπαιδεύτηκαν και απέκτησαν εμπειρία.
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
• ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 2.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΥΠΑ
• ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
»

Oι ναυτεργάτες 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».
Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.
«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν προβλήματα για πολλούς επιβάτες. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία για τυχόν καθυστερήσεις.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

 • Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ. και του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος.
 • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 • Στην Πάτρα, στις 10:30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).
 • Στο Αγρίνιο: 10π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στο Αίγιο: 10.30π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας
 • Στην Αλεξανδρούπολή: 10.30π.μ. στο Δημαρχείο
 • Στο Αλιβέρι:10π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
 • Στην Άμφισσα: 10π.μ. στην πλατεία Λαού
 • Στην Άρτα: 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Στη Βέροια: 10.30π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
 • Στο Βόλος: 11.30π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Στα Γιαννιτσά: 10.30π.μ. στην πλατεία ΕΠΟΝ
 • Στη Δράμα: 11.30π.μ. στην κεντρική πλατεία (στάση εργασίας 11.00 – 15.00)
 • Στην Έδεσσα: 10.30π.μ. στους Μικρούς Καταρράκτες
 • Στην Ελασσόνα: 11π.μ. στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο
 • Στη Ζάκυνθος: 10π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
 • Στην Ηγουμενίτσα: 10.30π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
 • Στο Ηράκλειο: 10π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Στην Θήβα: 11π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Ικαρία: 11π.μ. στην πλατεία Ευδήλου
 • Στην Ιστιαία: 11π.μ. στην Κεντρική πλατεία
 • Στα Ιωάννινα: 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Στην Καβάλα: 11.30π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Καλαμάτα: 10.30π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου
 • Στην Καρδίτσα: 11π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Κέρκυρα: 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Στην Κεφαλονιά: 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
 • Στην Κοζάνη: 11π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Κομοτηνή: 11π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Κόρινθος: 11π.μ. στον πεζόδρομο Πυλαρινού έξω από την Εθνική Τράπεζα
 • Στην Κω: 10.30π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Στην Λαμία: 10.30π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
 • Στην Λάρισα: 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Λέσβο: 11π.μ. στην πλατεία Σαπφούς
 • Στην Λευκάδα: 10.30π.μ. στον Άι Μηνά
 • Στην Λήμνο: 10.30π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ
 • Στην Λιβαδειά: 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στο Μαντούδι: 10.30π.μ. στην πλατεία
 • Στην Νάουσα: 10.30π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Στην Ναύπακτο: 10.30π.μ. στην πλατεία Κεφαλόβρυσου
 • Στον Πειραιά: 10π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη
 • Στην Πρέβεζα: 10.30π.μ. στο παλιό ΚΤΕΛ
 • Στο Ρέθυμνο: 10π.μ. στο Δημαρχείο
 • Στην Σάμο:10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ
 • Στα Τρίκαλα: 11π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
 • Στην Τρίπολη: 10.30π.μ. στην πλατεία Πετρινού
 • Στην Χαλκίδα: 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Στα Χανιά: 10π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
 • Στην Χίο: 10.30π.μ. στην Είσοδο της Απλωταριάς
Share.

Comments are closed.