Categories: Κοινωνία

«Χαλάνδρι στο Φως» – Χάρη Ρώμα: Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τηρεί ούτε το νόμιμο αλλά ούτε και το ηθικό

Ο συνδυασμός «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση, για ζητήματα που αφορούν την προεκλογική προβολή των παρατάξεων. Συγκεκριμένα κ. Ρώμας με την ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ημερομηνίες των κεντρικών ομιλιών και τις θέσεις των εκλογικών περιπτέρων και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα:
«Στο δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, που διεξήχθη την Τετάρτη 13/9/2023, συμμετείχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, τ. Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου, Επικεφαλής του συνδυασμού «χαλάνδρι στο φως» Κος Χάρης Ρώμας. Η συμμετοχή του, ήταν απαραίτητη σε ένα εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την προεκλογική προβολή των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Χαλανδρίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κος Ρώμας με έκπληξη διαπίστωσε ότι ενώ υπάρχει ρητή νομοθετική διάταξη για τον ορισμό της σειράς των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών, το δημοτικό συμβούλιο προέβη σε καταστρατήγηση αυτής. Παρ ότι ο συνδυασμός «Χαλάνδρι στο Φως» πρόβαλλε μέσω της σχετικής νομοθεσίας που παρουσίασε ο νομικός του σύμβουλος, ότι ο καθορισμός της σειράς των κεντρικών ομιλιών ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, αλλά γίνεται με χρονολογική σειρά αιτήσεων στο Α.Τ του κάθε δήμου (βλ. Διυπουργική απόφαση Υπουργείων Δημόσιας Τάξεως και Εσωτερικών 1025/2015 63α/63β) αγνοήθηκε επιδεικτικά χωρίς επί της ουσίας να δοθεί απάντηση σε κανέναν από τα εκτεθέντα νομικά επιχειρήματα.
Η απάντηση όλων των συνδυασμών του ΔΣ, που αναγράφεται και στα πρακτικά, συνοψίζεται στη λογική: «Εμείς προσπαθώντας να προασπίσουμε το δικαίωμα των κεκλεισμένων θυρών, χρόνια στα πεπραγμένα των διοικήσεων του δήμου, έχουμε επιδιώξει χωρίς νομοθετικές δεσμεύσεις ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ».
Ο καθεστωτικός τρόπος με τον οποίο οι «δημοτικοί άρχοντες» λειτουργούν, επισφραγίστηκε από πρώην δήμαρχο, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο δήλωσε ανερυθρίαστα ότι «οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι πάνω από τις εγκυκλίους- άρα πάνω και από τον νόμο;!». Ο κύριος Ρώμας στο άκουσμα των προκλητικών αναφορών , προσπάθησε να συνετίσει τη διαδικασία, εξηγώντας ότι πράγματι υπάρχει αρμοδιότητα για τα Αυτοδιοικητικά Συμβούλια, αλλά μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν ρυθμίζονται ΡΗΤΑ από τον νόμο.
Οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ έδειξαν, ότι δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας , οπότε ο κ. Ρώμας αναγκάστηκε να αποχωρήσει μαζί με τους συνεργάτες του, δηλώνοντας απογοητευμένος αλλά και αποφασισμένος να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των πεπραγμένων. Για αυτό ο συνδυασμός του, θα προβεί πάραυτα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων του συνδυασμού και για την επί ίσοις όροις συμμετοχή του, επιζητώντας τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη.
Η προσπάθεια υπονόμευσης και υποτίμησης του Δημοτικού μας Συνδυασμού, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και μετά την αποχώρηση του κ. Ρώμα! Συγκεκριμένα ενώ, ως πρωτοεμφανιζόμενος Υποψήφιος Δήμαρχος, είχε συνταχθεί πλήρως με την εισήγηση της διοικούσας για τη σειρά των προεκλογικών περιπτέρων στην κεντρική πλατεία αποδεχόμενος το τελευταίο περίπτερο Υπ’ αριθμόν 8 (οχτώ), αποφασίστηκε ερήμην του-μετά την αποχώρησή του, κατόπιν αιτήματος άλλης επικεφαλής να του «αρπάξει» το περίπτερο που του είχε δοθεί αρχικά.
Ούτε το νόμιμο λοιπόν, τηρεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου αλλά ούτε και το ηθικό.
Επιφυλασσόμεθα.
»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

8 ώρες ago

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

11 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

11 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

12 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

1 ημέρα ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

2 ημέρες ago