Γιώργος Ντούρος*: Πότε θα συζητήσουμε ουσιαστικά για το made in Greece

0

Φέτος λόγω του προεκλογικού αγώνα, αλλά και της δυσμενούς συγκυρίας ήταν αδύνατο να παρευρεθώ στην ΔΕΘ.
Φίλοι μου επαγγελματίες όμως που πήγαν εκεί μου διαμηνύουν ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας είναι αρκετά ουσιαστική με τεχνολογικά και βιομηχανικά προϊόντα (ηλεκτρικά οχήματα, μοτοσυκλέτες, drones μεγάλου μεγέθους κλπ).
Ο Πρωθυπουργός θα κάνει τις σχετικές εξαγγελίες που ακούμε κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά και υπό το βάρος της καταστροφής της Θεσσαλίας. Αναρωτιέμαι όμως πότε θα μιλήσουμε για την ουσιαστική παραγωγή της χώρας μας. Πότε θα συζητήσουμε ουσιαστικά για το made in Greece.
Φυσικά η παραγωγή δεν αφορά μόνο το κεντρικό κράτος. Αντίστοιχα και οι περιφέρειες έχουν καίριο ρόλο στο παραγωγικό μας μοντέλο και ευθύνη στην δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Πρέπει να γίνει επιτέλους η συζήτηση που αποφεύγεται να γίνει. Πρέπει να δούμε πώς θα δημιουργήσουμε, πώς θα αρχίσουμε να παράγουμε.

* O Γιώργος Ντούρος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι οικονομολόγος – διεθνολόγος και εργάζεται ως τραπεζικό στέλεχος και σύμβουλος επενδύσεων. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τώρα είναι υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Share.

Comments are closed.