Categories: Κοινωνία

Ο δήμος Πύλου–Νέστορος καλεί πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να δουλέψουν ως εργάτες γης [Βίντεο]

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το κάλεσμα που έκανε ο δήμος Πύλου – Νέστωρος, στη Μεσσηνία, προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, να μεταβούν στην περιοχή και να δουλέψουν ως εργάτες γης
Αυτό ήταν μία ιδέα που άναψε φωτιές. Συγκεκριμένα ο δήμος απευθύνεται με επίσημο έγγραφό του, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Ηλίας Κανάκης, καλεί τους πληγέντες οι οποίοι θρηνούν δικούς τους ανθρώπους αλλά και τις περιουσίες τους, μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel, να πάνε ως εργάτες γης για λίγο στην περιοχή. Μάλιστα, έκανε λόγο και για δωρεάν σίτιση, όπου είναι δυνατόν.
Η κίνηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για προσπάθεια να καλυφθεί η έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή, όπως και το ότι αποτελεί μία “άκομψη” κίνηση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους.
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κανάκης μίλησε στο OPEN και την εκπομπή “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” το πρωί της Παρασκευής λέγοντας πως πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες. Όπως είπε, η αφορμή για την συγκεκριμένη κίνηση είναι πως πρέπει να δίνονται αξιοπρεπείς λύσεις σε εργάτες και καλλιεργητές. «Υπάρχει πολύς κόσμος που ακόμα και μέσω Facebook ζητά δουλειά. Εμείς προσφέρουμε σίτιση και διανομή σε αυτούς τους ανθρώπους για να εργαστούν και να μην αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα μας. Είναι ένα πραγματικό κάλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο του OPEN, όπου ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Ηλίας Κανάκης, μίλησε , για το κάλεσμα που έγινε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

«Οδύσσεια»: Στη Βοϊδοκοιλιά για τις σκηνές με τον Κύκλωπα – Παρών ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός [Βίντεο]

Οργασμός γυρισμάτων από Τρίτη 11/3 για την κινηματογραφική υπερπαραγωγή “Οδύσσεια” σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν.…

26 λεπτά ago

Η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοινώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος…

8 ώρες ago

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε και πάλι τα 6 μέτρα στην Ουψάλα

Μετα από λίγο διάστημα από τότε που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού…

9 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Η πρόοδος στη χώρα δεν συνάδει ούτε με τη συντήρηση, αλλά ούτε με την αντιδραστικότητα και τον λαϊκισμό

«Προσωπικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει πεδίο συζήτησης με την κα Κωνσταντοπούλου. Εμείς θέλουμε να έχουμε…

9 ώρες ago

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση με θέμα την κατάθλιψη που συνδιοργάνωσαν Δήμος Αγίας Παρασκευής και Περιφέρειας Αττικής

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης…

9 ώρες ago

Δηλώσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου για τον βανδαλισμό των έργων, στην Εθνική Πινακοθήκη

Σίγουρα εμείς, ως Εκκλησία δε συνδοκούμε σε τέτοιες ενέργειες. Όχι μόνο τώρα και γενικά πάντοτε…

20 ώρες ago