Categories: Κοινωνία

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Νέα υποψήφια, νέα ήθη…

Ο συνδυασμός «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού με ανακοίνωσή του αναφέρεται στους χειρισμούς της στο ζήτημα του εκλογικού περιπτέρου και την ημερομηνία της κεντρικής ομιλίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  «κάτι νέο γεννιέται στην πόλη, καθώς νέα ήθη εισέρχονται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό του Χαλανδρίου, από τη νέα υποψήφια δήμαρχο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. αγηαπητού
«Όταν λίγους μήνες νωρίτερα, μιλούσαμε για τον αέρα ανανέωσης της παράταξης, ανανέωσης με επανίδρυση και γυναικείο άρωμα στο τιμόνι, οι συνήθεις αμφισβητίες προεξοφλούσαν την αποτυχία του εγχειρήματος. Ταυτόχρονα διακινούσαν με τα γνωστά παπαγαλάκια τους πως η νέα αρχηγός και υποψήφια Δήμαρχος αποτελεί το πειθήνιο όργανο των πρώην Δημάρχων. Εύκολες διαπιστώσεις, που μπορούσαν να αναπαράγουν στα καφενεία και στις περιορισμένες επαφές τους, δημιουργώντας όμως αρνητικό κλίμα για την Κρίστη Αγαπητού.
Η χθεσινή παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο λίγοι είναι όλοι αυτοί οι “καλοθελητές” του ψεύδους. Συγκεκριμένα και καθώς συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης των εκλογικών περιπτέρων στην πλατεία ενόψει των προσεχών εκλογών και παρά την αυτοδίκαια και ηθικά νόμιμη επιλογή του δεύτερου κατά σειρά περιπτέρου, που καταλαμβάνει ανέκαθεν η μείζονα αντιπολίτευση, αυτό αμφισβητήθηκε.
Αστείες δικαιολογίες και δικολαβίες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου η τρίτη σε ψήφους παράταξη να απαιτεί τη συγκεκριμένη θέση. Ο συνδυασμός της κας Αγαπητού, θεωρήθηκε νέος, κόντρα σε κάθε λογική, με όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους παρόντες και μάλιστα ενισχυμένος και με εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους, προερχόμενους από άλλους συνδυασμούς.
Ούτε αυτό ήταν αρκετό να πείσει τους “νομιμόφρονες” για το παράλογο της απαίτησής τους. Σε μια κίνηση λοιπόν, πολιτικής ευθύνης και πολιτισμού, η κα Αγαπητού βγήκε πιο μπροστά από όλους αυτούς και άλλους συνηγόρους τους και ζήτησε να έχει τη μεταχείριση που τυγχάνουν οι νέοι συνδυασμοί.
Έτσι ως έβδομος συνδυασμός κατά σειρά διάλεξε το 8ο και τελευταίο στη σειρά περίπτερο, για να εκθέσει το πρόγραμμα και να κοινωνεί καθημερινά αυτό το διάστημα τις θέσεις της.
Παράλληλα, αν και κατά τον ίδιο τρόπο αμφισβητήθηκε η επιλογή ημέρας της κεντρικής ομιλίας της κας Αγαπητού, κατέληξε τελικά η Τέταρτη 4 Οκτωβρίου, να είναι η δοθείσα και χωρίς αντιρρήσεις.
Γίνεται κατανοητό λοιπόν, πως κάτι νέο γεννιέται στην πόλη, καθώς νέα ήθη εισέρχονται στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό σκηνικό του Χαλανδρίου, από τη νέα υποψήφια, την Κρίστη Αγαπητού. Την Κρίστη Αγαπητού, που ποτέ δεν αρνήθηκε τις “ρίζες” της, αλλά μοχθεί καθημερινά να αναδείξει το καινούργιο, τη φρεσκάδα, την ουσία και το όραμα για την πόλη που αγαπά, την πόλη που αγαπάμε, το Χαλάνδρι μας
…»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

11 ώρες ago

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

13 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

14 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

15 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

1 ημέρα ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

2 ημέρες ago