ΔΟΕ: Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

0

Μετά τις 16 μέρες που η φωτιά έκαιγε στον Έβρο με την τεράστια οικολογική καταστροφή, τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, τις απέραντες καμένες εκτάσεις, τα καμένα σπίτια και σχολεία, η καταστροφή συνεχίζεται με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια.
Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών αυξάνονται ώρα με την ώρα με μεγάλο αριθμό αγνοούμενων, με απόλυτη καταστροφή σε κατοικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.
Σχολεία και γυμναστήρια έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας, ενώ πολλές σχολικές μονάδες είναι ακατάλληλες για να δεχτούν τις μαθήτριες και τους μαθητές και να λειτουργήσουν.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) αποφάσισε την οικονομική στήριξη μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των περιοχών που έχουν πληγεί.
Για να μπορέσει αυτό να γίνει πράξη με τον καλύτερο τρόπο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. της Θεσσαλίας οι οποίοι γνωρίζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των σχολείων της κάθε περιοχής να τις καταγράψουν άμεσα και να μας τις γνωστοποιήσουν ώστε, από κοινού, να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες.

Στηρίζουμε τη ζωή
Στηρίζουμε το Δημόσιο Σχολείο

Share.

Comments are closed.