Κακοκαιρία Daniel: Αναζητούν αγνοούμενους στη Θεσσαλία – Φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών

0

Ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία, μέχρι τώρα, είναι 10 νεκροί, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για δεκάδες θύματα, δεδομένου ότι οι Αρχές προσπαθούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί και χρειάζονται βοήθεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές περιοχές του θεσσαλικού κάμπου που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν οι διασώστες ή ο στρατός και ο φόβος για αυξημένο αριθμό νεκρών να είναι μεγάλος.

Τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχειρούν στον Παλαμά και στη Γιάννουλη, ενώ θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τις περιοχές όπου η στάθμη του νερού δεν έχει υποχωρήσει καθόλου και η Ζ-ΜΑΚ, η επίλεκτη μονάδα των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, θα αναλάβει τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι, ενώ άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για νεκρούς σε πλημμυρισμένα σπίτια και σε δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Πάντως μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός δίνει 10 νεκρούς, την ώρα που οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι είναι περισσότεροι και η εκτίμηση αυτή προέρχεται από την εικόνα που αντικρίζουν τα σωστικά συνεργεία, στον Παλαμά Καρδίτσας, που επιτέλους μπόρεσαν να μπουν στις περιοχές που κυριολεκτικά βυθίστηκαν στο νερό.
Πίσω δε από την επαναλβανόμενη φράση από κυβερνητικά χείλια ότι προτεραιότητα δίνεται στη διάσωση εγκλωβισμένων ανθρώπων που κινδυνεύουν, δεν είναι λίγοι όσοι διαβάζουν παραδοχή ύπαρξης περισσότερων θυμάτων.
Ενδεικτική η μαρτυρία κατοίκου Παλαμά Καρδίτσας, που όπως είπε υπάρχει ηλικιωμένη νεκρή μέσα στο σπίτι της και όταν ενημέρωσαν τις αρχές τους είπαν πως «πρώτα θα πάρουμε τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς».
Κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, κάτοικοι στη Μαραθέα Καρδίτσας ανέφεραν ότι είδαν πτώματα να επιπλέουν στους δρόμους, νεκρούς μέσα σε σπίτια και άλλους μέσα σε αυτοκίνητα. «Ήταν τόσο υψηλή η στάθμη του νερού, που αν είχε μείνει κόσμος στο σπίτι του, απλά δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει», εκτίμησε κάτοικος του χωριού και συμπλήρωσε: «Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

Share.

Comments are closed.