Κακοκαιρία Daniel: Νέες; δορυφορικές εικόνες δείχνουν το ασύλληπτο μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία

0

Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι βιβλική και μια νέα δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (09/09) δείχνει το πλήρες μέγεθος της θεομηνίας από την κακοκαιρία Daniel.
Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας. Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού. Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη.
Οι χάρτες με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.
Η οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από την μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πέφτει η στάθμη του Πηνειού ποταμού 
Ο ποταμός Πηνειός ξεπέρασε ακόμα και τα 10 μέτρα, αλλά φαίνεται πως η στάθμη του έχει αρχίσει σταδιακά να πέφτει έστω και λίγο. Παρ’ όλα αυτά, οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή γιατί ο κίνδυνος να πλημμυρίσει ακόμα και το κέντρο της Λάρισας δεν έχει περάσει.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, μάλιστα, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner