Σαν άλλος Βαρβιτσιώτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιωακειμίδης πιστεύει ότι για την τραγωδία στο Blue Horizon φταίει ο καπιταλισμός [Βίντεο]

0

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι απίθανες δηλώσεις του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προσπάθησε, στο έγκλημα του Blue Horizon, να εξισώσει το θύμα με τους θύτες και μετά, λόγω της πίεσης που δέχτηκε, ζήτησε συγνώμη. Βέβαια για παραίτηση φυσικά ούτε λόγος.
Μα δεν έφτανε ο Βαρβιτσιώτης, τη δεύτερη μεγαλειώδη μπούρδα την εκστόμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τους ναυτικούς που έριξαν στη θάλασσα τον άτυχο Αντώνη και τον άφησαν να πνιγεί, ανακάλυψε ότι για την τραγωδία φταίει περίπου ο καπιταλισμός.
Ο κ. Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι οι ναυτικοί όλο το καλοκαίρι έχουν εξαντληθεί και αφού είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης δεν θα πρέπει να τους κρίνουμε πολύ αυστηρά. Είναι κουρασμένοι οι άνθρωποι. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί την πράξη τους, έσπευσε να διευκρινίσει, αλλά φυσικά αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο υποψήφιος. Και μετά ήρθ το καταπληκτικό.
Γιατί έκαναν ότι έκαναν οι ναύτες του Blue Horizon; Για να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως απέναντι στην εταιρεία που υποτίθεται δεν θέλει επιβάτες χωρίς εισιτήριο πάνω στο καράβι.
Με απλά και κατανοητά λόγια δεν φταίνε οι «ναυτικοί», η άτιμη η εταιρεία και ο καπιταλισμός των κερδών φταίνε (?).
Βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος Αντώνης είχε εισιτήριο, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια, Για όλα φταίει ο κακός καπιταλισμός, που αλλοτριώνει τους καλούς εργαζόμενους και τους μετατρέπει σε κτήνη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιώργου Ιωακειμίδη
«Αυτή η βία που μας κατακλύζει είναι απίστευτη. Είτε είναι οπαδική, είτε είναι αυτής της μορφής. Νομίζω ότι είναι φοβερό πράγμα, είναι μία άλλη κοινωνία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζεται. Κρατάω το τελευταίο που είπε ο υπουργός. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτή την δολοφονία, γιατί δολοφονία είναι, αναρωτιέται κανείς πραγματικά όλο το καλοκαίρι έχουν κάνει τόσο σκληρή δουλειά, είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, είναι τόσο κουρασμένοι… Όχι ότι τους δικαιολογεί. Έχουν εξαντληθεί; Είναι αυτοί που θέλουν να φανούν “βασιλικότεροι του βασιλέως” απέναντι στην εταιρία; Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο άνθρωπος λαθρομετανα… λαθρεπιβάτης πήγε να γίνει μάλλον, δεν είχε εισιτήριο να πληρώσει και πήγε εκεί και οι άλλοι έχοντας εντολή όχι προτιμούν να τον πετάξουν στην θάλασσα. Για να πούμε κάναμε την δουλειά μας και γεια σου».

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Γιώργου Ιωακειμίδη στην εκπομπή του OPEN, «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη

Share.

Comments are closed.