Σοκ στον Πειραιά: Το πλήρωμα του Blue Horizon πέταξε τον 36χρονο στη θάλασσα – Οργή για το πλήρωμα του Blue Horizon

0

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με τον καταπέλτη κάτω.
Το πλοίο Blue Horizon εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο και το άγριο και σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 36χρονος ανεβαίνει τρέχοντας πάνω στον καταπέλτη του πλοίου, το οποίο αναχωρούσε για το Ηράκλειο Κρήτης.
Δύο από τα μέλη του πληρώματος αρχίζουν να τον απωθούν, όμως ο 36χρονος άντρας προσπαθεί να ξαναμπεί. Κι ενώ ο καταπέλτης αρχίζει να σηκώνεται, ο άνδρας επιχειρεί να ανέβει ξανά στο πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό, ενώ οι κύριες μηχανές του πλοίου βρισκόταν εν κινήσει. Λίγο αργότερα ο 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός.


Σε δεύτερο βίντεο επιβατών από διπλανό πλοίο φαίνεται η στιγμή που ο 36χρονος έχει βρεθεί στην ταραγμένη από τις προπέλες θάλασσα. Ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται πλέον και είναι άγνωστο προς το παρόν αν πνίγηκε, εάν χτύπησε στο κεφάλι από τη δίνη στον προβλήτα ή τις προπέλες.


Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ μέλος του πληρώματος φαίνεται να έχει ρίξει τον 36χρονο στη θάλασσα, η ενημέρωση από τους ανθρώπους του Blue Horizon στους επιβάτες ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».
Τέλος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που έχουμε, ο 36χρονος, ενώ είχε επιβιβαστεί κανονικά στο πλοίο, κατέβηκε για λίγο από αυτό για να αγοράσει καφέ και στη συνέχεια επιχείρησε να επανεπιβιβαστεί και συνέβησαν όσα συνέβησαν.
Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM 90.1 ο κ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί, αποβιβάστηκε μόνος του και προσπάθησε να επανεπιβιβαστεί. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως μόνος του αγνόησε τις προτροπές του πληρώματος να μην αποβιβαστεί, αφού είχε επιβιβαστεί και στη συνέχεια προσπάθησε να μπει την τελευταία στιγμή. Εισιτήριο είχε».
«Όσα συνέβησαν στο Blue Horizon προκαλούν σοκ και φρίκη», είπε ο υπουργός Ναυτιλία.

Η μαρτυρία του αδερφού του 36χρονου Αντώνη: Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο
Νέα στοιχεία για τον 36χρονο Αντώνη που βρήκε τραγικό θάνατο στον Πειραιά, μετά από βίαιο σπρώξιμο του πληρώματος του Blue Horizon.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κρήτης ο 36χρονος Αντώνης Κ., ήταν ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους στον Άγιο Νικόλαο και προερχόταν από μια πολυμελή οικογένεια -είχε 10 αδέρφια- κάνοντας όποια δουλειά μπορούσε για να επιβιώσει. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σε ένα οπωροπωλείο.
Στην Κρήτη ζούσε μαζί με έναν εκ των αδερφών του, ο οποίος ενημερώθηκε για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη νωρίς το πρωί. Ο άνδρας δεν άντεξε στο άκουσμα της τραγικής είδησης και λύγισε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια έτερου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.
Σπαρακτικά είναι τα λόγια έτερου αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.
«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου» μας είπε ο αδερφός του αδικοχαμένου Αντώνη , Νίκος Κ.
«Ο αδερφός μου» συνεχίζει ο Νίκος, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερη δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε».
Σύμφωνα με το ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».
Ο ίδιος ενημερώθηκε στις 3 τα ξημερώματα για το απίστευτο περιστατικό από έναν λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο. «Δεν ξέρουμε κάτι άλλο περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση».
Αναφορικά με τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ο αδερφός του 36χρονου ανέφερε ότι τα είδε. «Αυτό είναι έγκλημα, είναι δολοφονία», δήλωσε.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται ο καπετάνιος και 3 μέλη του πληρώματος
Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ο πλοίαρχος και τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, που φέρονται ότι, έσπρωξαν τον 36χρονο επιβάτη έξω από το πλοίο, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πειραιά.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό
Σε μήνυμά του μέσω του Τwitter, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας: «Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».


Η ανακοίνωση της εταιρίας
Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Share.

Comments are closed.