Μανώλης Χριστοδουλάκης*: Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με ακροδεξιούς και νεοναζί

«Ψηφίσαμε το πλαίσιο που αφορούσε τη μη δυνατότητα καθόδου στις εκλογές καταδικασμένων εγκληματικών οργανώσεων υπό το μανδύα πολιτικού φορέα», τόνισε μιλώντας στο Action24 στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» με τους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου, o βουλευτής Ανατολικής Αττική του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «μετά το 15αυγούστο καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή για να συμβεί το αντίστοιχο και στις δημοτικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων».

Στις αιτιάσεις του κ. Τάκη ότι η κίνηση αυτή έγινε αργά, και παράλληλα απαντώντας στην κ. Καραμανλή πως αυτό έγινε από το ΠΑΣΟΚ ως κίνηση εντυπωσιασμού, ο κ. Χριστοδουλάκης αντέτεινε ότι την ευθύνη της αργοπορίας και της μη λήψης σχετικών μέτρων θωράκισης της δημοκρατίας μας, αυτονόητα δεν είναι ευθύνη του τρίτου κόμματος, αλλά πρωτίστως της Κυβέρνησης. Συνέχισε λέγοντας δε πως έστω και έτσι, μόνο το ΠΑΣΟΚ πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Δεν αρκεί μόνο να μην είναι ο Κασιδιάρης δημοτικός σύμβουλος ή απλώς να εκπέσει του αξιώματος του. Για το ΠΑΣΟΚ είναι εξίσου κρίσιμο να μη μπορεί να χύσει το δηλητήριο του στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το κόμμα των Σπαρτιατών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε τη θέση του κόμματος περί άρσης της κρατικής χρηματοδότησης, με βάση και τη νομολογία του ΣτΕ. «Να κριθεί νομικά αν μπορεί να συμβεί. Να είμαστε όμως ξεκάθαροι πως υπάρχει η πολιτική βούληση από όλα τα κόμματα. Να μην πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος την προεκλογική εκστρατεία των νεοναζί».

Στην ερώτηση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική κρίση, ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε πως πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα και οι υπεύθυνοι να βρουν λύσεις ώστε να περιοριστούν τα αρνητικά τους αποτελέσματα. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει όλοι να παραδεχτούν ότι υπάρχουν λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. «Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός, στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν παραδέχτηκε τίποτα από όλα αυτά, ενώ ο κ. Κικίλιας ψάχνει ή κατασκευάζει ενόχους για να αποποιηθεί των ευθυνών του. Δυστυχώς στην κυβέρνηση πήραν κυριολεκτικά τη φράση “οι πυρκαγιές σβήνουν το χειμώνα”».

Ο βουλευτής ανατολικής Αττικής, έχοντας δει από κοντά τις καταστροφές μετά τις πυρκαγιές στην περιφέρεια του, και ως υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα περιβάλλοντος, απαρίθμησε όσα όφειλε να πράξει η Κυβέρνηση: «Η εφαρμογή του κλιματικού νόμου, η στελέχωση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, η ένταξη των πυροσβεστών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και νέες προσλήψεις πιο άμεσα και συντονισμένα, η ουσιαστική ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας. Και φυσικά η ενημέρωση για τα ήδη προϋπολογισμένα προγράμματα «Αιγίς» και «Antinero». Έχουν πληρωθεί αλλά υστερούν σημαντικά στην πορεία εφαρμογής τους. Ακόμα, ο έλεγχος στους δήμους, καθώς δόθηκαν οι πόροι για την αντιπυρική προστασία και δεν έλεγξε κανείς αν τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν και που, και η υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε πως μετά την καταστροφή, η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, με την αντίστοιχη οικονομική στήριξη και επιπρόσθετα μέτρα για κάθε περιοχή.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24

* Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ανατολικής Αττικής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του.

Δείτε τα προηγούμενα 59 άρθρα του Μανώλη Χριστοδουλάκη

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Στη γραμμή Πολάκη και ο Κασσελάκης: Μόλις τα βρήκε σκούρα με την Χρηστίδου πέταξε το ακουστικό και έφυγε από την εκπομπή [βίντεο]

Στον αέρα της εκπομπής του MEGA με τη Σίσσυ Χρηστίδου «Χαμογέλα και Πάλι» βγήκε σήμερα…

3 ώρες ago

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

9 ώρες ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

9 ώρες ago

«Χαλάνδρι στο Φως»- Χάρης Ρώμας: Πολλά προβλήματα σε 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Προτεραιότητα οι ανάγκες των σχολείων

Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο…

10 ώρες ago

Στην Πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του Conference League – Δούκας: «Ελάτε να το δείτε και να φωτογραφηθείτε το πάρει ο Ολυμπιακός» [Βίντεο]

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής το Κύπελλο του Conference League, με τον…

24 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Τράπεζες εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

Το Μάρτιο του 2024, οι τράπεζες συνέχισαν να δίνουν κατά μέσο όρο μόλις 0,53% επιτόκιο…

1 ημέρα ago