Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, για την 3η Σεπτεμβρίου και τα 49 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

0

Με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου και τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 3η Σεπτεμβρίου, είναι για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη, κάτι παραπάνω από μια αφορμή για εορτασμούς. Είναι η μέρα γέννησης της σύγχρονης μορφής  δημοκρατικής συνείδησης στη χώρα, που εκφράστηκε μαζικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η γενέθλια πράξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αποτελεί μέχρι και σήμερα την «πυξίδα» που συνοδεύει και καθορίζει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου κυριάρχησαν στην ελληνική πολιτική σκηνή, πετυχαίνοντας την εμπέδωση των συλλογικών θεσμών μέσω της ανόθευτης λαϊκής εκπροσώπησης, μετά από μια θλιβερή επταετία, αποτελώντας ταυτόχρονα και πυλώνα έκφρασης των καθημερινών ανθρώπων, με νωπές ακόμα τις στάχτες της Κυπριακής τραγωδίας.

Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή της «γέννησης» του αποτέλεσε φορέα ανανέωσης προσώπων και ιδεών στην δημόσια ζωή. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου με αυξημένο το αίσθημα της ιστορικής ευθύνης , διάλεξε το δύσκολο δρόμο της συγκρότησης ενός κομματικού φορέα με άνεργους, φοιτητές και απλούς ανθρώπους. Το πολιτικό του θάρρος και η πίστη του στην επιτυχία ιστορικά τον δικαίωσαν πανηγυρικά, αλλάζοντας έτσι το πρόσωπο της χώρας.

Τα ίδια στοιχεία καλούμαστε και εμείς σήμερα να  εκπροσωπήσουμε στην πιο επικαιροποιημένη τους μορφή. Να σταθούμε πλάι στις συλλογικότητες, τα κινήματα και  «μη προνομιούχους» που αποθέωσαν τον Ανδρέα. Μακριά από κάθε είδους γραφική νοσταλγία, αλλά με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον.  Με σοβαρότητα και χωρίς φραστικές εξάρσεις να δώσουμε το στίγμα μας απέναντι σε κάθε μορφής συντήρηση. Που με τις απαρχαιωμένες της πρακτικές, διευρύνει τις ανισότητες, αντιμετωπίζοντας την κρατική διοίκηση ως «λάφυρο».

Η παράταξη μας «Νέα Δυτική Ελλάδα» ρίχνεται στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο «βάθρο της Δημοκρατίας» όπως το αποκαλούσε ο Ανδρέας, με ακλόνητη πίστη για την Αλλαγή σε τοπικό επίπεδο. Αποτελώντας την απάντηση στις κλειστές πόρτες, την αδιαφάνεια, την πελατειακή αντίληψη και την μίζερη διαχείριση υπέρ «κολλητών» και ημετέρων.

Για το ξερίζωμα αυτών των αντιλήψεων, έχουμε αποφασίσει να παλέψουμε. Και θα πετύχουμε».

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
Ο κ. Σκιαδαρέστης την Κυριακή το απόγευμα θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο Μέγαρο και στην πολιτική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Share.

Comments are closed.