Θωμάς Ρίζος*: 49 χρόνια ΠΑΣΟΚ….

0

Με την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη τέθηκαν οι βάσεις για να αλλάξει η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Μια Ελλάδα ταλαιπωρημένη, μια χώρα πληγωμένη, ένας λαός διχασμένος.Το ΠΑΣΟΚ που γίνεται σύνθημα με χαμόγελο στα χείλη σήμερα των νέων, στα χείλη των μικρών παιδιών ,γέμισε με χαμόγελα τα χείλη μιας γενιάς και έθεσε τις βάσεις για τις επόμενες.Το ΠΑΣΟΚ που αγαπήθηκε και λοιδορήθηκε τόσο. Το ΠΑΣΟΚ που απευθυνόταν και απευθύνεται σε κάθε σπίτι.

Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χιλιάδες συντρόφισσες και σύντροφοι έδιναν και δίνουν μάχες σε κάθε κοινωνική και επαγγελματική τάξη.

Οι ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις ,επιτάσσουν άμεσες και καίριες παρεμβάσεις σε κάθε πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι η εποχή μας αναζητά ένα στίγμα ,ένα στίγμα παντού. Οι σκληροί ρυθμοί της καθημερινότητας ,η ακρίβεια και η διάρρηξη του μέσου βιοτικού επιπέδου συνθλίβουν την κοινή διεκδίκηση.

Ο καιροσκοπισμός ,ο ατομισμός καθώς και ο πολιτικός αμοραλισμός διαμέσου της αποιδεολογικοποίησης της ίδιας της πολιτικής ,οδηγούν στην απαξίωσή της.

Οι αρχές και οι αξίες της 3ης Σεπτέμβρη δεν είναι παρωχημένες, αλλά πρέπει να επανεκκινήσουν μέσα στα κατάλληλα χέρια.

Τα χέρια σου, τα χέρια μου ,τα χέρια μας, τα χέρια σας ,τα χέρια που σήκωνε ο Ανδρέας προς κάθε άνθρωπο, που ήταν και είναι το επίκεντρό μας.

* Ο Θωμάς Ρίζος είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Άρτας καθώς και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την ΠΕ Άρτας με το συνδυασμό «Ήπειρος Όλον».

Πατήστε και δείτε τα 19 προηγούμενα άρθρα του Θωμά Ρίζου

Share.

Comments are closed.