Ανδρουλάκης: Η 3η του Σεπτέμβρη έναυσμα για νέα πολιτική νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Στοίχημα μας η προοδευτική διακυβέρνηση [Βίντεο – Φωτο]

0

Σήμερα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα συμπληρώνει 49 δημιουργικά χρόνια ζωής. 49 χρόνια όπου το νήμα της Ιστορίας του ξετυλίγεται με απρόβλεπτο και συναρπαστικό τρόπο» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβαίνοντας στο βήμα.
«Σχεδόν μισό αιώνα πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε ένα πατριωτικό προοδευτικό Κίνημα, που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του τόπου» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο έργο και τις τομές που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα.
Κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν η κλιματική αλλαγή, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Επιτιθέμενος ο κ. Ανδρουλάκης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φετινές πυρκαγιές μίλησε για «βιβλική καταστροφή» χρεώνοντας στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη πρόληψης.
Επίσης μίλησε για ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
«Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν την ανάγκη για μία ισχυρή αντιπολίτευση, για μία αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις με τη συντήρηση, τον ανορθολογισμό και την αναποτελεσματικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό, απέρριψε –χωρίς να τον κατονομάσει– το ενδεχόμενο να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δεν μπορεί να τον παίξει αυτόν τον ρόλο ένα κόμμα που ηττήθηκε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση από τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Ανδρουλάκης
Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι «Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους, με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες για μια αυτοδιοίκηση όπως τη σχεδίασε η δημοκρατική παράταξη».
Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής μίλησε για μια αυτοδιοίκηση «ακηδεμόνευτη, που υπηρετεί τον πολίτη και όχι ένα σύστημα εξουσίας, που κάνει τα χατίρια του Μεγάρου Μαξίμου, ως προέκταση της εξουσίας του επιτελικού κράτους».
Σε πολλά σημεία της ομιλίας του, κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ενδεικτική είναι η εξής αναφορά του: «Τα πεπραγμένα της δίμηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν ότι σε μια σειρά από γεγονότα το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε αδύναμο να εγγυηθεί το αίτημα των πολιτών για ασφάλεια στη ζωή τους, αλλά και να προτείνει στέρεες πολιτικές για το μέλλον».

Δείτε αναλυτικά την ομίλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Ζάππειο

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.