Categories: Κοινωνία

Κάθετα αντίθετη η πλειοψηφία του Δήμου Χαλανδρίου στους όρους ένταξης του αμερικανικού κολεγίου ACS στο Σχέδιο Πόλης

Την πλήρη αντίθεσή του στους χαριστικούς όρους ένταξης του αμερικανικού κολεγίου ACS στο Σχέδιο Πόλης, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, 30.8.23, καταψηφίζοντας τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου ένταξης του ακινήτου του ACS.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, η ένταξη του ακινήτου επιχειρείται με ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, δεδομένου ότι εξαιρέθηκε, με υπουργική απόφαση, από το ΦΕΚ με το οποίο εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη ένταξης στο σχέδιο πόλης της «Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη», το Μάιο του 2023.
Το ακίνητο έκτασης 32 στρεμμάτων του ACS, θα ενταχθεί στο σχέδιο, σύμφωνα με τη μελέτη, ΧΩΡΙΣ το κολλέγιο να πληρώσει στο Δήμο τις νόμιμες εισφορές σε γη και χρήμα, γεγονός που συνεπάγεται την παράλογη επιβάρυνση των μικροϊδιοκτητών που θα καταβάλλουν εισφορά προσαυξημένη κατά 10%, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Οι εισφορές που εκπίπτουν για το ACS είναι αναγκαίες, προκειμένου να γίνουν οι απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων, οι διανοίξεις οδών και τα έργα υποδομών που έχουν προβλεφθεί στις περιοχές που εντάσσονται.
«Με βάση το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που προωθείται για το ACS, το ακίνητο μπαίνει στο σχέδιο, με σχεδόν διπλάσιο συντελεστή δόμησης από τον προβλεπόμενο και με ανύπαρκτες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Πρόκειται για εντελώς άδικη, αστήρικτη, παράνομη και καταστροφική για το Χαλάνδρι κυβερνητική απόφαση που ευνοεί σκανδαλωδώς το ACS.
Και όμως η πλειοψηφία των παρατάξεων και των υποψήφιων δημάρχων της αντιπολίτευσης δεν θεώρησαν το θέμα σοβαρό και απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
», υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Τέλος η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται και στη στάση των δημοτικών παρατάξεων στο σύνολό τους για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:
«Σημειώνεται, ότι η παράταξη της κ. Κρίστης Αγαπητού απείχε, ενώ οι παρατάξεις Πράσσου, Ανδρεόπουλου, Θωμά και Βάσιου δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ.
Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με παλαιότερες ομόφωνες αποφάσεις του, ζητούσε να μην εξαιρεθεί το κολλέγιο από τις εισφορές και να τηρηθεί η ισοτιμία και η νομιμότητα προς όλους.
Τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη χαριστική ένταξη του ACS καταψήφισαν τελικά η διοίκηση και, από την αντιπολίτευση, οι παρατάξεις
«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του Μάνου Κρανίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» της Λούλας Καρατζά και «Χαλάνδρι Ενάντια» του Σωτήρη Λαπιέρη

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Χρηστίδης*:  Πατριωτική Αυτοπεποίθηση

Έπειτα από πολλά συναπτά έτη, κατά τα οποία ο ελληνικός λαός βίωσε με τον χειρότερο…

11 ώρες ago

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

13 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

14 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

15 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

1 ημέρα ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

2 ημέρες ago